Artikkel Næringsliv

Vil ha godværskiosk i år også

I fjor sommer ble varmerekorden i Norge satt i Sigdal, hele 33,8 grader viste gradestokken. Med det bestemte ordfører Tine Norman seg i tett samarbeid med Spar og butikksjef Anita Steinseth for å lage en iskiosk som skulle være åpen på godværsdager. Med et godt samarbeid fikk de det til, og det ble en stor suksess. Nå vil de at kiosken skal være åpen i sommer også.

– Vi måtte jo feire denne varmerekorden, så vi tenkte at det ville vært en god idé å lage en kiosk, forklarer ordføreren med et smil om munnen. - Vi startet kiosken med en gang, og det ble en stor suksess!

– I tillegg til kiosken bestemte vi oss for at vi skulle dele ut gratis is da det ble over 30 grader. Og det ble kanskje litt mer enn det vi først hadde sett for oss, ler Tine. Anita på Spar i Prestfoss ler med.

– Vi tenkte jo ikke at det kom til å bli varmt, så lenge! Til sammen ga vi vel bort over 800 gratis is. Det ble et minusregnskap, det ble jo det, må ordføreren innrømme. Underskuddet i fjor ble dekket av et spleiselag mellom kommunen, Spar i Prestfoss og Sigdal Handelslag.

"Til sammen ga vi vel bort over 800 gratis is"
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Til sommeren som kommer nå må vi nok vurdere det litt grundigere. Men det var gøy, da, smiler hun, og en fin feiring av varmerekorden som kom innbyggerne og tilreisende til gode. Det er ingen tvil om at tilbudet raskt ble populært, og folk grep sjansen både til å kjøpe seg brus og is, men også få en gratis is når gradestokken på vogna passerte 30 pluss.

Hva skal skje med kiosken denne sommeren?

Tine forklarer at de har tenkt til å gjøre noe tilsvarende, men at de ønsker at et lag eller en forening kan organisere det hele denne gangen. I fjor var det mange yngre som ville jobbe, men siden de som jobbet var i 13-16 årsalderen, så burde det nesten være en voksen som kan hjelpe til litt.

Hvem skal drive godværskiosken i sommer?

Hvem skal drive godværskiosken i sommer?

Hvem kan jobbe i kiosken?

– Tanken var at det skulle være for de som ikke fikk seg sommerjobb, og det er det fortsatt, men nå vil vi at det skal være med en voksen eller to som kan organisere vaktlister og så videre, forteller Anita som er butikksjef på Spar i Prestfoss. Ordføreren forteller også at det kanskje er mest ryddig om et lag eller en forening kunne drive den, for å tjene litt penger til gruppa si. Hvis man er interessert eller lurer på noe er det bare å kontakte Anita eller Tine.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Når kan kiosken åpne?

Selve kiosken er en skaphenger med mulighet for å koble på strøm til isdisk og kjøleskap til brusen, og kan trekkes av bil fram dit den skal stå. Det er en mobil iskiosk som de leier av Hennig Olsen.

– Vogna er jo allerede i Sigdal, så vi må jo nesten få brukt den, mener Anita. – Hvis det plutselig blir godvær til uka er det jo bare å få den i gang så fort som mulig! Den kan jo eventuelt også lånes av andre, smiler Anita.  

– Det vi ønsker med det her er jo å gi stafettpinnen videre, sånn at flere henger seg på. Og husk at det bare er å ta kontakt hvis dere lurer på noe! avslutter Tine og Anita med et smil.

Er du medlem i et lag eller en forening som synes dette høres spennende ut, så hører altså butikksjefen og ordføreren gjerne fra deg. Spar lover å kunne tilby gunstige priser på varene som skal selges i godværskiosken på Sandsbråten. Om vi får like mange fine dager som i fjor sommer, så er i hvert fall sjansene gode for stor trafikk i kiosken.