event-logo

Sigdalskonferansen 2022

24. NOV 2022
24. november 2022

Velkommen til Sigdalskonferansen 2022

Hold av 24. november for en ny uforglemmelig Sigdalskonferanse. Konferansen arrangeres for sjette gang og i år er teamet «Store endringer – store muligheter». Vi lever i en tid med store endringer for hele samfunnet. Hva er vel da viktigere enn å dukke ned i endringene å se hvilke muligheter som ligger foran oss?

Engasjerende konferanse

Publikum kan vente seg en engasjerende konferanse med blant andre Eirik Newth og Dr. Kjell A. Nordström som foredragsholderne. Sigdalskonferansens eget «husband» med Marius Roth Christensen i spissen kommer selvfølgelig tilbake til Kongresshallen på Norefjell Ski & Spa, som også i år huser konferansen. Med det er rammene satt for en storslått dag med nye perspektiver, nettverksbygging og gode opplevelser.

Konferansen følger også opp fjorårets store suksess, konferansemiddagen bestående av lokale spesialiteter fra øverste hylle. Sigdalskonferansen arrangeres av Sigdal Utvikling.

Registreringen starter kl 11.00 - Inngangen til konferansesalen er i 1.etg, ved "Matbaren" på Norefjell Ski & Spa

Parkering i parkeringshuset. 

Kjøp billett
Sigdalskonferansen 2022

Program

11:00 Registrering – kaffe
12:00 Åpning Sigdalskonferansen 2022

Per Skøien
Konferansier

12:15 Mitt perspektiv på endringene i vår tid.

Hun er ung, er småbarnsmor, flyttet hjem til Sigdal, har jobb i byen og er lokalpolitiker

 

Ane Killingstad

12:20 Store endringer i lokalt næringsliv – muligheter?

Lokalt næringsliv opplever store endringer, men skaper disse endringene også muligheter?

 

Yngve Hansebakken | Fabrikksjef, Sigdal Kjøkken

Vegard Jelstad | Daglig leder, Krøderen Elektro

Sjur Aalvik | Direktør, Norefjell Ski & Spa

12:45 Sofaprat: Store endringer i Norefjell-regionen

Hvordan kan kommunene best mulig bidra til fokus på grønn omstilling og nyskapning i lokalt næringsliv? Samtalen ledes av Per Skøien.

 

Knut Martin Glesne | Ordfører i Krødsherad

Tine Norman | Ordfører i Sigdal

Stig Rune Kroken | Kommunedirektør i Krødsherad

Jostein Harm | Kommunedirektør i Sigdal

13:05 Pause – kaffe og pausemat
13:40 Store endringer – store muligheter

«En ny tid – etter pandemien, må vi legge til en ny endringskraft som påvirker vilkårene for mennesker, næringsliv og samfunn». Med dette bakteppet introduserte Dr. Kjell A. Nordström årets tema på fjorårets konferanse. Men ytterligere endringskrefter har nå kommet til, det blir ikke bare livet etter pandemien, eller er det nettopp det det er? Har pandemien vært starten på de store globale endringene vi nå ser? Energikrise og krig i Europa var vel ikke det første vi tenkte på for bare ett år siden. «Hvilke endringer har kommet for å bli og hvilke vil forsvinne igjen?»

 

Dr. Kjell A. Nordstrom

14:40 Årets bedrift i Sigdal

Vi kårer årets bedrift i Sigdal. Prisen på kr. 50.000,- fra Skue Sparebank deles ut av juryens leder, ordfører Tine Norman og regionbanksjef i Skue Sparebank, Elin Røe Gullingsrud.

14:45 Historien og fremtiden - familiebedriften Thor Holm Plastvarefabrikk AS

Familien Holm har i over 60 år utviklet og produsert produkter av komposittmaterialet glassfiberarmert polyester til bilbransjen, og er mest kjent for produktene King Top og Skiguard. 

 

Møt Dagfinn, Bente, Renate, Cathrine og Marius i samtale med Per Skøien, hør deres historie og hva deres tanker om hva fremtiden bringer.

15:00 Pause – kaffe og pausemat
15:30 Store muligheter i kongsbergregionen

Sigdal kommune har knyttet sterke bånd til kongsbergregionen, mens Krødsherad kommune har knyttet seg til ringeriksregionen. Sigdal sin knytning mot kongsbergregionen gjelder både på tjenestproduksjon, men ikke minst også innenfor næringslivet.

 

Møt leder av Regionrådet for Kongsbergregionen, Ordfører i Notodden kommune Gry Fuglestveit i samtale med Per Skøien.

15:40 Kongsberg Defence & Aerospace – industri i verdensklasse

Kongsberg Defence & Aerospace er Norges fremste leverandør av forsvars- og romfartsrelaterte systemer og løsninger.

 

Vi møter kongsberggutten Ørjan Stengelsrud, EVP Buisiness Support. De skal blant annet rekruttere et firesifret antall nye medarbeidere det kommende året til Kongsberg. 

16:00 Rjukan mot ny storhetstid

Et av Norges store industrieventyr ble startet på Rjukan av Sam Eyde. Rjukan var også i sentrum av viktige begivenheter under andre verdenskrig. Gaustadtoppen og Gausta-området er også en av Norges større reisemålsattraksjoner.

 

Vi møter kongsberggutten Rune Hellingsrud, daglig leder for Rjukan Næringsutvikling. Han vil gi oss innblikk i Rjukans nye muligheter, og hvorfor nettopp Rjukan blir valgt.

16:15 Batteriproduksjon – Norges neste store eksportartikkel?

Det grønne skiftet og alle piler som peker mot grønn industrivekst har i lengre tid vært et fokus i og rundt kongsbergindustrien.

 

Vi møter Jarle Gjøsæther, CEO Nordic Batteries AS som leder et spennende batteri-initiativ, som i første rekke fokuserer på landbaserte batterisystemer. Endringene i markedet går mot grønnere produkter og elektrifisering, og vi spør blant annet; Hvorfor akkurat Kongsberg?

16:30 Fremtidsmulighetene

Han var ordfører i Kongsberg fra 2003 til 2015, og før det tillitsvalgt på Kongsberg Våpenfabrikk, Kongsberg som industrisamfunn har vært gjennom en rekke omstillinger og fremstår i dag som Norges fremste teknologiby.

 

Vidar Lande har alltid hatt et brennende engasjement for industrieventyret og hvordan teknologibyen utvikler seg, og hvor viktig kompetanse er i vår tid. I dag er han HR-rådgiver i Kongsberg Defence & Aerospace. I samtale med Per Skøien får vi hans syn på fremtidsmulighetene lokalt i et globalt perspektiv.

16:50 Pause - kaffe og pausemat
17:20 Hvordan vil fremtiden se ut nå?

Eirik er utdannet astrofysiker, og har siden 1990 vært forfatter og formidler av vitenskap, teknologi og fremtidstenkning. Han har skrevet et halvt tusen artikler og 22 bøker som er oversatt til 20 språk, er en landets mest siterte bloggere, fast spaltist i VG og hyppig brukt mediekommentator.

 

Eirik Newth | cand. scient med hovedfag i teoretisk astrofysikk

17:55 Hva betyr alt dette for oss?

Hva betyr nå den utviklingen og de endringene vi ser og føler på hver dag? Er det bare mange endringer som gjør det utfordrende å både bo og være yrkesaktiv i distriktet, eller kan vi nå skape vesentlige nye muligheter i våre samfunn? Vi møter Lone Marie fra Krødsherad og Julie fra Sigdal i samtale med Per Skøien.

 

Lone Marie Moen | HR-medarbeider Norefjell Ski&Spa

Julie Gundersen | Regnskapsansvarlig Sigdal kommune

18:10 Hvem vinner til slutt 3.0?

Kjetil har fulgt oss i seks år. På konferansen i 2021 fikk han strålende kritikk med motivasjonsforedraget «Hvem vinner til slutt 2.0?» Verden endrer seg i rekordfart, og en ny oppskrift på hvordan fokusere i dagens endringssamfunn trengs.

 

Kjetil Kristoffersen 

18:25 Veien videre

Årets konferanse avsluttes med noen blikk inn i det kommende året. Endringene kommer nå som perler på en snor, grønne næringer og det grønne skiftet er ikke lenger noe vi kan snakke om mot 2050. Vi må handle nå og ikke utsette for å se om utfordringene går over!

 

Velkommen tilbake til Sigdalskonferansen 2023.

18:30 Konferansen avsluttes

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere

Marius Roth Christensen

Marius Roth Christensen

Marius Roth Christensen er en klassisk tenor, og en svært mye brukt solist. Marius har bakgrunn som gitarist og vokalist i rockebandet Seigmen tidlig på 1990-tallet, men har siden utdannet seg og etablert seg som operasanger. Marius har hatt en rekke roller i ulike oppsetninger og mottatt flere priser for sitt virke de siste årene.

Dette er noen av de som kommer

Dr. Kjell A. Nordström

Dr. Kjell A. Nordström har 25 års erfaring i å arbeide med multinasjonale bedrifter og som rådgiver eller konsulent for flere store multinasjonale bedrifter over hele verden. Han har doktoreksamen i International Business fra Handelshøyskolen i Stockholm. Han har publisert seks bøker og mange artikler om internasjonalisering av bedrifter. Nordström er en ettertraktet foredragsholder, og langt fra en vanlig «business-guru». Han leverer revolusjonære budskap på en revolusjonær måte.

Eirik Newth

Eirik Newth er utdannet astrofysiker, og har siden 1990 vært forfatter og formidler av vitenskap, teknologi og fremtidstenkning. Han har skrevet et halvt tusen artikler og 22 bøker som er oversatt til 20 språk, er en landets mest siterte bloggere, fast spaltist i VG og Mandag Morgen og hyppig brukt mediekommentator.

Ørjan Stengelsrud

Ørjan Stengelsrud er Executive Vice President of Business Support, et forretningsområde innenfor Kongsberg Gruppen ASA. Stengelsrud begynte i KONGSBERG i 2008 som direktør for Human Resources. Før han begynte i Kongsberg tjenestegjorde han ti år i Sjøforsvaret.

Kjetil Kristoffersen

Kjetil Kristoffersen har hatt tusenvis av deltakere fra flere hundre forskjellige virksomheter på sitt motivasjonsforedrag ”Hvem vinner til slutt?”, og har mottatt fantastiske tilbakemeldinger fra publikum. I tillegg jobber Kjetil mye med foredragsvirksomhet og salgscoaching ute hos kunder internt, og har flere av Norges største virksomheter på kundelisten.

Unik middagsopplevelse kl. 20.00

Bli med på en unik middagsopplevelse etter konferansen. Maten med lokale råvarer lages av Øyvind Hjelle. Øyvind er en norsk stjernekokk, kanskje mest kjent som matskribent for en rekke aviser. Han har lang erfaring fra blant annet Palace Grill og som konsulent ved Kulinarisk Akademi. 

Artikler om Sigdalskonferansen 2022

Konferansen arrangeres av Sigdal Utvikling

Konferansen arrangeres av Sigdal Utvikling

Sigdal Utvikling AS er et nærings- og samfunnsutviklingsselskap med eierskap fra bredden av næringsliv i Sigdal kommune; Sigdal Industriforening, Prestfoss Handels- og Næringsforening, Sigdal og Eggedal Bondelag, Sigdal - Eggedal Skogeierlag samt Visit Sigdal.

 

Les mer om Sigdal Utvikling

Har du spørsmål?