Artikkel Oppleve Skape

Treretters i verdensklasse

Sigdal og Eggedal Bondelag og Sigdal Utvikling vil samle matbransjen i Norefjellregionen. Sammen skal de komponere et treretters måltid i verdensklasse, basert på lokale tradisjoner og råvarer. Målet er å tilby en helt unik matopplevelse på Sigdalskonferansen 2020.

Menyen er på ingen måte satt, men tida fram mot november går fort, og skal det serveres mat i verdensklasse, må man starte arbeidet allerede nå. Derfor inviterer Bondelaget og Sigdal Utvikling til en første samling på Nerstad samfunnshus onsdag 22. januar. Samlingen på Nerstad er gratis og uforpliktende, og de fremmøtte får servert en enkel middag.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Alle er velkomne!

– Her er alle som er interessert i mat og drikke hjertelig velkommen. Enten du er korn- eller kjøttprodusent, jobber på et serveringssted, er jeger, driver med foredling av råvarer eller har en gryende idé om et helt nytt mat- eller drikkeprodukt i Norefjellregionen – bli med på en inspirerende samling, sier Per Arne Lislien fra Sigdal Utvikling og Torgeir Karlsen fra Sigdal og Eggedal Bondelag. De har trua på at det finnes mer enn nok potensiale til å tilby et unikt måltid under Sigdalskonferansen, basert på tradisjoner og råvarer på Norefjellregionen.

Tanken videre er at det skal etableres en gruppe som skal jobbe konkret med å sette menyen for den store middagen i november. Samarbeid og nettverk blir altså viktig.

– Denne gruppen skal gå gjennom et utviklingsprogram utover våren og sommeren, forteller Per Arne videre. Her vil det hentes inn ekspertise som skal hjelpe dem til å bli enda bedre, og forhåpentligvis legges grunnlaget for et enda bedre tilbud for gode matopplevelser i området også i tida etter konferansen.

Torgeir Karlsen og Per Arne Lislien håper å samle krefter til å servere en treretters i verdensklasse.

Torgeir Karlsen og Per Arne Lislien håper å samle krefter til å servere en treretters i verdensklasse.

Grønn konferanse

– Siden vi har valgt å gjøre Sigdalskonferansen 2020 grønn, og kalt konferansen for Samfunnsarven, vil også den kortreiste matarven være en spennende del av dette, sier Per Arne videre. Torgeir legger til at blant annet Bygdekvinnelaget i Sigdal tidligere har samlet mange tradisjonsoppskrifter fra området i en egen bok, og at man langt fra starter med blanke ark.

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Men tenker vi for tradisjonelt? Det som blir spennende å se, er hvordan vi kan tilberede et lokalt måltid på en slik måte at det treffer dagens publikum, sier Torgeir. Han forteller videre at de har satt seg fire mål for arbeidet med «Matarven»; kunnskap, tilgjengelighet, rekruttering og etablering.

Føler du deg nysgjerrig, så er det altså bare å møte opp på Nerstad samfunnshus onsdag 22. januar kl. 17.00. Meld deg gjerne på på facebook-arrangementet: https://www.facebook.com/events/989163018125549/