Artikkel Næringsliv

Sigdal Industriforening feiret 20 år

Sigdal Industriforening fylte 20 år i vår. Medlemsbedrifter sammen med inviterte gjester og bidragsytere feiret nylig «20-åringen» med aktiviteter i Beverskogen ledet av Sigdal Aktiv og en flott jubileumsmiddag på Eggedal Borgerstue etterpå.

Medlemsbedriftene i Industriforeningen startet ettermiddagen med sitt årsmøte på Eggedal Borgerstue, deretter gikk turen ut i skogen med Sigdal Aktiv. Her ble det teambuilding og samhandling, i tillegg ble de utfordret til tvekamp. I skogen ble det aktivitet og mye latter, deretter gikk turen tilbake til Borgerstua hvor det ble middag og fortsettelse av 20-års feiringen.

- Det ble en trivelig kveld, og enda mer sammensveiset ble alle de som kastet seg utenfor komfortsonen og ble med Sigdal Aktiv ut i skogen. Nå var det ganske rolige og hyggelige øvelser, så vi kom oss fint gjennom. Konkurranseinstinktet kommer imidlertid fort fram og lagåndfølelsen ble bra, sier Tone Ranheim som jobber i Buskerud Næringshage og har rollen som sekretær i Industriforeningen.

- Jeg er takknemlig for å ha rollen som sekretær i Industriforeningen. Det er en veldig aktiv forening, folk er flinke til å møte opp. Sigdal Industriforening er et veldig vellykket nettverk, de kan klappe seg på skuldra, forteller Tone.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sigdal Industriforening ble stiftet 19.05.1999 og er en frittstående forening for industribedrifter i Sigdal Kommune. Foreningen jobber blant annet med å øke medlemmenes kompetanse innen bedriftsutvikling. I tillegg arbeider de for tiltak som skal skape økt lønnsomhet, slik som felles innkjøp. Dette kan du lese litt om i gamle avisutklipp fra Bygdeposten fra oppstarten på slutten av 90-tallet.

Siden 2016 har Industriforeningen vokst fra 13 til 18 medlemsbedrifter. Sammen forbedrer de konkurranseevnen og posisjonen i markedet. Industriforeningen står sammen for å bedre rammebetingelsene for industribedrifter i kommunen, og arbeider for å opprettholde gode kontakter til andre miljøer og organisasjoner.

Astrid Green som var med fra oppstarten sier det er fantastisk å se hvordan bedriftene i Sigdal fortsetter et samarbeide som startet under omstillingsarbeidet for 20 år siden. – Den gang hadde de som mål å oppnå mer ved samarbeid, få ned kostnadene på blant annet diesel og elektrisitet, samarbeid om kompetanseutvikling mm. Bedriftene i Sigdal ledes av dyktige folk, og det var veldig hyggelig å få være med å feire, avslutter Astrid.