Artikkel Oppleve Innbygger

Nyttårsfest for 83. gang

Sigdals Skiklub sin nyttårsfest er en årelang tradisjon. 5. januar 2019 er det klart for den 83. utgaven.

Nyttårsfesten går av stabelen den første lørdagen etter nyttår, og er for mange en artig fest å få med seg. Arrangøren er Sigdals Skiklub, som igjen fordeler ansvaret til ulike «grender» rundt Prestfoss. I 2019 er det området rundt Kringstadhagan sin tur til å gjøre en innsats.

I alt er 18 personer med i komiteen, og skal sørge for å handle inn, dekke bord, ta inngangspenger, betjene kiosk og være ordensvern. De siste årene har festen hatt rundt 300 gjester, så det er nok å holde styr på.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Holder på tradisjonene

Siden tradisjonen for denne festen går langt tilbake i tid, er noen litt kuriøse ordninger videreført. Blant annet betaler herrene for inngang, mens damene tar med matfat.

- Det blir også gang rundt juletreet og polonese. XO Duo skal spille, så det blir live musikk, forteller Inger Marie Fredheim fra festkomiteen.

I tillegg til de obligatoriske juleaktivitetene, blir det også salg av lynlodd og tipping av vekt på fruktkurv. Nytt av året er at arrangøren tar Vipps som betaling. Inntektene denne kvelden går til Sigdals Skiklub.

- Vi håper mange vil ta turen til denne trivelige kvelden, avslutter Inger Marie.