Artikkel Næringsliv

Luke 3: Haglebu Fjellstue

Bak luke 3 ligger Haglebu Fjellstue. Daglig leder Mona Olsen forteller.

Fortell litt om bedriften

Vi på Haglebu Fjellstue har pr. i dag 5 faste ansatte. I tillegg har vi ca. 10 ekstrahjelper som kommer når det trengs. Gudskjelov! Fjellstua ble bygget i 1964 av Eilev og Ester Medalen. Oddbjørn og Vesla Olsen tok over i 1988. Mona som driver i dag tok over i 2014. Har «dreamteam» på kjøkken. Hovedsakelig er det kafeteria/restaurant/bar som vi bruker mest tid på. Har mye «ta med heimat mat» (takeaway). Vi har masse arrangementer. Campingplass med bare helårsplasser. Noe hytteservice med vask osv, men litt mindre ansatte så har ikke så mye av dette nå.

Hvordan vil du oppsummere 2019 for Haglebu Fjellstue?

2019 har vært et flott år så langt. Vi hadde en fantastisk påske med helt nydelig vær og MASSE av folk. Tror at 2019 blir et bra år for Fjellstua. Skulle selvsagt ønsket meg mer trafikk mandag til fredag men det må vi bare jobbe videre med.

Hvordan tenker dere rundt rekruttering og å tiltrekke seg unge arbeidstakere?

På Fjellstua har vi bare unge medarbeidere. Det er helt fantastisk å ha unge medarbeidere når «sjefa sjøl» begynner å bli gammel. Når det gjelder ekstrahjelper og rekruttering av nye så har vi stort sett vært så heldig at det er de som jobber her som anbefaler stedet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

"Fun fact" / noe ikke alle vet om bedriften

At vi på jentene har fått vår egen sang. Det er gitt ut en singel som heter "Jentut`n på Haglebu". Denne kan du høre på Spotify og Youtube.

Muligheter, planer og ønsker for 2020

Det er uendelige muligheter på Haglebu. Vi på Fjellstua håper på mye utbygging så vi får flere kunder til fjells. Har ikke NYE store planer for 2020, men ønsket er og kunne fortsette å ha helårsåpen drift videre.