Hva skal bygget hete?

Nå ønsker Sigdal kommune alle velkommen til å sende inn sine forslag til et fengende, nytt navn på bygget som vil romme en rekke kommunale tjenester, næring og frivillighet.

Bankbygget, legesenteret eller hva du enn har kalt det hittil – det brune bygget vis á vis kommunehuset i Prestfoss sentrum trenger et nytt navn.

Bakgrunnen er at Sigdal kommune kjøpte bygget for en tid tilbake, og i februar i fjor vedtok et enstemmig kommunestyre at bygget skal rustes kraftig opp. Her skal kommunen samle tjenester som legesenter, kontor og samtalerom for barnevern, treningsrom for friskliv, helsestasjon med jordmor og helsestasjonslege, kommunepsykolog, fysioterapi for barn og unge samt Sigdal Frivilligsentral. 

I tillegg vil det bli rom for utleie av næringslokaler i underetasjen.

8578

Ønsker og krav til nytt navn

Kjært barn har mange navn, og kanskje vil det også bli sånn en stund for dette brune bygget som de fleste i Sigdal allerede har et forhold til. Allikevel vil opprustingen gjøre at bygget får en helt ny dimensjon av brukervennlighet, og kort vei mellom de ulike tjenestene. Det fortjener derfor et eget navn som markerer starten på noe helt nytt.

Sigdal kommune håper at innbyggerne blir kreative og ønsker at det nye navnet skal:

- Gi positive assosiasjoner.

- Fungere for all virksomhet som skal samles i bygget.

- Være et navn sigdølinger blir stolte av å bruke.

Utover det er det bare å la fantasien få fritt spillerom.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvordan kåres vinneren?

Alle forslag som sendes inn blir vurdert av en jury bestående av fem lokale personer. Det er denne juryen som kårer vinneren. De fem personene er valgt for å gi et utvalg som representerer helse og omsorg, næringsliv, politikere, unge innbyggere og eldre innbyggere.

Hva kan du vinne?

Den som foreslår navnet som juryen utpeker til vinner, får et gavekort hos Sigdal Aktiv. Hvilken aktivitet du ønsker å bruke premien til, avgjør du selv. Sigdal Aktiv har en rekke morsomme aktiviteter, blant annet rafting i Simoa, villreinsafari og mye annet spennende. Du kan se hvilke aktiviteter Sigdal Aktiv tilbyr på deres webside: https://sigdal-aktiv.no/

Vinneren mottar også et print av illustrasjonen av bygget og en hilsen fra Sigdal kommune.

Dersom det er flere personer som har foreslått navnet som vinner, er det den personen som foreslo navnet først, som vinner. Om det ikke er mulig å fastslå hvem som var først, vil det bli loddtrekning for å bestemme vinneren.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vil du delta i navnekonkurransen?

Det er tre måter å sende inn forslag til konkurransen. Velg det som passer deg best.

  1. Skriftlig levert til Sigdal kommune, Borgestubakken 2, 3350 Prestfoss (postkasse ved inngangsdøren). Merk kortet / konvolutten med «Navnekonkurranse».
  2. Send en e-post til post@sigdal.kommune.no med emnet «Navnekonkurranse».
  3. Send en melding til Sigdal kommunes facebookside: https://www.facebook.com/sigdal.kommune/ Start meldingen med «Navnekonkurranse».

Om du ønsker, kan du gjerne skrive en kort begrunnelse for ditt forslag. Det vil juryen sette pris på, men det er ikke noe krav.

Det er ingen grenser for hvor mange forslag hver enkelt kan sende inn. Har du ett, to eller tjue forslag? Ikke hold dem for deg selv, send det inn til Sigdal kommune.

Forslag som kun kommer fram i kommentarer på Facebook-innlegg eller lignende er ikke med i konkurransen. Det er kun de tre metodene for innsending som nevnes over som kan benyttes. Navn som kan virke støtende eller som juryen vurderer at har uønskede betydninger, blir ikke vurdert. 

Konkurransen pågår fra 29. mai 2020 til 1. august 2020 og forslag til navn må sendes innenfor denne perioden.

Sigdal kommune gleder seg til å høre ditt forslag!