Fra samfunnsernæring til butikk

Da Vemund Skatvedt hadde seks måneder igjen av sin bachelorutdanning i samfunnsernæring, fikk han jobb som butikksjef-trainee på Spar i Prestfoss.

– Jeg hadde jobbet på Spar ved siden av utdanningen, i helger og ferier da jeg har vært hjemme i Sigdal, forteller 23 år gamle Vemund. Så da stillingen ble lyst ut, var han ikke sen om å søke.

– Jeg har alltid likt å jobbe med kjøp og salg, og har tidligere vært med onkelen min som arrangør av ulike festivaler, forteller han videre. Dette, sammen med erfaring fra butikkyrket, gjorde at han har valgt å satse videre på dette feltet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tilbake fra Oslo

Vemund fullførte utdanningen på Høgskolen i Oslo før han flyttet hjem til Sigdal og begynte i sin nye jobb. Nå bor han i det ene huset på gården hvor han er vokst opp. Da trainee-perioden var over, etter seks måneder, ble han assisterende butikksjef. Det betyr hektiske dager på jobb, men det er midt i blinken, og han trives i rollen som butikkmann.

Vemund er den eneste mannen som er fast ansatt på Spar i Prestfoss. På spørsmål om hvordan det er å være den eneste hanen i kurven, ler han og bekrefter at det ikke er noe problem.

– Det går veldig fint. Vi har en god tone, og folk synes det er moro å gå på jobb. Der må jeg rose butikksjef Anita for at hun har bidratt til et godt miljø. Vi har dessuten fått gode tilbakemeldinger på kundeundersøkelser, og det er godt å høre at folk liker å handle hos oss, sier Vemund.

5289

Ingen sofasliter

Tidligere har Vemund vært aktiv både innen friidrett og fotball, senest som fotballspiller i Modum Fotballklubb i fem-seks år. – Det var moro, men etter hvert tok det for mye tid. Jeg spilte fotball for Modum da jeg bodde i Oslo også, og det ble mye reising, for jeg ville jo ikke bare være med sånn halvveis, forteller Vemund. Det kunne gjerne være tre-fire treninger per uke, pluss kamp.

– Jeg ga meg da det ikke var så moro lenger, og bestemte meg for å bruke tid på andre ting i stedet, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om han ikke driver med organisert idrett lenger, er han ikke typen til å ligge på sofaen i timevis. Han liker å være aktiv, og nå på vinteren blir det mange turer på ski. Han skryter av de flotte skiløypene på Nerstad denne vinteren. Forholdene har virkelig ligget til rette for mange fine turer i skisporet.

– De kjører ofte løypene på Nerstad, det er virkelig imponerende.

– Når løypene holdes så godt ved like, ser man at det blir aktivitet. De fleste synes nok det er fint å slippe og tråkke sine egne løyper, sier han.

 

Vi er heldige som bor her

Om han blir boende i Sigdal, vet ikke 23-åringen ennå. – Jeg liker meg jo veldig godt her, og er ikke fremmed for en framtid i Sigdal. Vi er heldige som bor her, sier han.

Allikevel ser han ikke bort fra at det kan bli aktuelt å farte litt mer rundt før han lander «for godt». – Men Sigdal ligger sentralt til på Østlandet, midt mellom by og fjell. Det er omtrent en time til byene Kongsberg, Drammen og Hønefoss, og fra der jeg bor nå er det omtrent en time til Haglebu også, så det passer meg veldig fint, konkluderer den unge butikkmannen.