Amalie vant tegnekonkurransen

Amalie L. Hollerud i 7. klasse på Eggedal skole hadde laget tegningen som stakk av med seieren i konkurransen om å lage logo for årets Sommergøy i Sigdal kommune.

I februar lyste Helsestasjonen i Sigdal, Sigdal ungdomsklubb og Sigdal Frivilligsentral ut en tegnekonkurranse for barn. Oppgaven var å tegne en logo for årets Sommergøy – et gratis aktivitetstilbud for barn på tampen av sommerferien. 

– Vi fikk inn 92 forslag fra alle de tre barneskolene, sier en fornøyd leder av Frivilligsentralen, May-Britt Neshagen. 

Overrasket Amalie og hele klassen

Sammen med Nina Heiser fra Helsestasjonen, dro hun på overraskelsesbesøk til 7. klasse på Eggedal skole for å hedre logotegneren og klassen hennes.

– Nina og jeg kom på overraskelsesbesøk til klassen og fortalte hvem som var vinneren og alle fikk en is i premie. Amalie har visst at hun var vinneren av konkurransen, men har ikke fortalt det til noen og ble overrasket når vi kom på besøk i dag, forteller May-Britt.

Amalie ble også veldig forbauset da hun fikk telefon om at hun var vinneren. Hun hadde brukt fargene i Sigdals kommunevåpen og også tegnet en is siden det hører til sommeren. Logoen skal nå brukes i markedsføringen av Sommergøy, og kanskje trykkes det også opp t-skjorter til alle barna som skal delta på aktivitetene? 

May Britt og Nina overrasket Amalie og resten av 7. klasse på Eggedal skole.

May Britt og Nina overrasket Amalie og resten av 7. klasse på Eggedal skole.

14165

I år blir det plass til alle

Sommergøy ble arrangert i Sigdal for første gang i fjor. Da var det dessverre ikke plass til alle som hadde lyst til å være med. I år blir det andre boller.

– Vi ble veldig overrasket over responsen og behovet i fjor, og er lei oss for at vi måtte stenge påmeldingen ved 80 barn. Vi hadde ikke opplyst om dette fra start, men for at vi skulle ha et trygt og godt tilbud, hadde vi ikke nok voksne til å ta imot flere, forteller May-Britt.

– Men i år er det plass til alle som vil være med, og som skal begynne i 4. til og med 8. klasse i år. Vi planlegger ut fra at det kan bli 130 barn, så i år er vi klare for å ta imot alle, ingen stengte lister, sier hun videre.

Påmeldingen til Sommergøy 2023 vil komme ut nå i disse dager.

Trenger frivillige voksne

Arrangørene trenger også hjelp fra frivillige voksne. Oppgavene er alt fra å ta imot barna om morgenen, følge til og fra bussen, hjelpe til med matservering, være til stede under tilrettelagte aktiviteter og være en trygg voksen som liker å omgås barn.

– Har du mulighet til å være med som frivillig, så meld deg på Frivilligsentralen. Vi er glade for all hjelp vi kan få og du bestemmer selv hvilke dager og hvor mye du kan bidra. Kanskje noen kan være med to timer under lunsjen, mens andre kan være med to hele dager, sier May Britt.

Vil du lese mer om fjorårets Sommergøy, kan du se her: – Jeg har ikke kjeda meg ett sekund!