Madonnastatuen

1020 meter over havet, ved porten til Trillemarka, skuer Madonnaen med barnet utover flotte fjellområder med Gaustatoppen i vest og Norefjell/ Eggedalsfjellet i nord.

 

Historien om Madonnastatuen

Del 1 - Historien om Madonnaen #1 – Madonnaens «mor»

Del 2 - Historien om Madonnaen #2 – Ønsket må oppfylles

Del 3 - Historien om Madonnaen #3 - En populær dame

Trillemarka er Norges største skogreservat. En del av området som er vernet ble i 1989 gitt til Sigdal kommune av Anne Margrethe Bugge. Hun hadde et ønske om at det skulle settes opp en Madonna i området. Fru Bugge døde i 1995 men hennes ønske ble aldri glemt, og 20. juni 2009 var granittskulpturen på plass. Billedhugger Turid Angell Eng har laget Madonnaen med barnet.

Sommeren 2016 begynte sherpaer fra Nepal på arbeidet med og steinsette stien og i 2019 var stien ferdig. Det var 10 års jubileum for statuen og offisiell åpning av stien lørdag 22.juni 2019.

Informasjon om turen:

Turen er på totalt 6 km, 3 km opp og 3 km ned 😊 Det er 2 alternative ruter, som du enten kan gå som en rundtur eller samme vei opp/ned. Begge alternativene fører deg tilbake til parkeringsplassen og er godt merket.

Det ene alternativet og som i utgangspunktet er hoved-stien begynner på parkeringsplassen på Utvollane. Det andre alternativet kan også begynne ved å parkere på Utvollane men du følger da den handikap vennlige stien i ca 1 km før trappene opp mot toppen begynner.

På Utvollane er det toaletter.

Vi anbefaler å begynne rett på trappene fra parkeringsplassen og heller ta stien ned til venstre mot Svartjern og den handikap tilrettelagte stien på returen.

Nede ved Svartjern finner dere gapahuken som LHL har sponset. Her er det muligheter for å tenne bål og grille. Dere følger da stien tilbake til parkeringsplassen på Utvollane.

Oppe på toppen er det laget flere sittegrupper i stein som en kan benytte når en skal spise nista si. Det er også satt opp 2 store panoramabilder med informasjon om toppene du ser fra Bjønnskortenatten. Eggedal IL har tur-bok på toppen som vi håper du skriver deg inn i, det er også mulig å registrere turen på Georeg.

Dette er en tur som passer både for de alle minste, men også for de eldre.

Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon. Du finner oss på turistkontoret i Eggedal Sentrum eller på post@visitsigdal.no eller 32 71 48 08.

Informasjon om turen finner dere også på ut.no.

Adkomst:

Hvis du kommer fra Åmot/Drammen/ Oslo kjører du igjennom Eggedal sentrum, etter ca 1.km svinger du av til vestre og i krysset ser du skiltet «Madonnaen i Trillemarka», du følger skilting etter dette, gjennom bommen (kr. 70,-) og ca. 7 km oppover veien til du kommer til parkeringsplassen på Utvollane.

Hvis du kommer fra Hallingdal/ Bromma/ Haglebu så svinger du til høyere i bunnen av siste bakken ned fra fjellet. Følger veien som nevnt ovenfor.

Fra Eggedal sentrum og opp til parkeringen på Utvollane er det som nevnt ca. 10 km og det koster kr. 70,- i bommen, betales med kort.