Camping

Friheten som følger med å alltid ha med seg sitt eget soverom, kan ikke sammenlignes med noe annet. Her er noen av campingplassene i området rundt Norefjell.

Strandefjorden Bobilcamp

Utsikten fra Strandefjorden Bobilcamp er uslåelig. Rett i vannkanten, ved gamle Strandefjorden Sommerteater, ligger bobilcampen. Det karakteristiske fjellet Andersnatten, som er motiv for Sigdals kommunevåpen, speiler seg i innsjøen Soneren. Andersnatten var også et kjært motiv for kunstneren Theodor Kittelsen. Han likte området så godt at han bygde hjemmet sitt, Lauvlia, like ved. Kunstnerhjemmet er åpent for besøk i sommersesongen. 

Fra Strandefjorden Bobilcamp er det også kort vei til andre attraksjoner som Blaafarveværket og Chr. Skredsvigs kunstnerhjem Hagan.

Det er 24 plasser med strøm. Disse ligger nærmest vannet. I andre rekke, litt lenger unna vannet, er det 10 plasser uten strøm.

Haglebu Feriesenter

På Haglebu finnes det flere fjellcampingplasser. Én av disse finner du hos Haglebu Feriesenter. De har både helårsplasser og drop-in både for bobiler og campingvogner. Plassen ligger rett ved Haglebuvannet, med Haglebunatten som en ruvende bakvegg. På alle kanter ligger fjellviddene lett tilgjengelig, og det er også mulig å leie båt og kano. Det er dessuten fint å fiske i området.

Flere av drop-in plassene hos Haglebu Feriesenter ligger helt nede ved vannet.

Haglebu Feriesenter har egen butikk med det meste du måtte trenge av dagligvarer. De har dessuten salg av elgkjøtt og annen kortreist mat, fiskeutstyr, klær fra Bergans og propan. Butikken er åpen hver dag hele året.

Hos Haglebu Feriesenter er det splitter nytt sanitæranlegg med 14 toaletter, 11 dusjer, pissoarrom, to familierom med toalett og dusj, vaskerom, kjøkken/oppholdsrom på 45 m2 og handicaprom. I løpet av våren 2020 blir det også tømmestasjon for bobiler i enden av dette bygget.

Flenta Camping

Hos Haglebu Fjellstue ligger Flenta Camping. De har både helårsplasser og drop-in både for bobiler og campingvogner. Campingen ligger bare en kort spasertur unna Haglebuvannet. Kanskje det kan friste med et forfriskende bad i fjellvannet?

Sanitæranelgget er lyst og luftig og inneholder dusjer, toaletter, oppvaskbenk, vaskemaskin og tørketrommel.

Krøderen Camping

Ved bredden av den vakre innsjøen Krøderen i Kunstnerdalen, bare ti minutter fra Norefjell, tilbyr Krøderen Camping plasser for campingvogner, bobiler og telt. Det er også mulig å booke overnatting i både store hytter og mindre campinghytter.

Drop-in plassene for bobiler, campingvogner og telt ligger langt nede ved vannet, og det er plass til ca. 30 vogner totalt på plassen. Det er kiosk på området og brygge ved vannet.

– Med vår flotte beliggenhet og anlegg med nærhet til fjord, fjell og by er vi sikre på at dere vil trives hos oss. Vi ønsker alle gamle og nye gjester hjertelig velkommen til Krøderen Camping, oppsummerer Krøderen Camping på sin webside.