Mestringskurset Tankevirus for innbyggere i Sigdal

Ønsker du å delta på et nyttig og gøyalt mestringskurs om hvordan tankene og oppmerksomheten påvirker humøret og handlingene dine?

Tankevirus er et mestringskurs som vant Helseprisen i 2016. Innholdet er utviklet av norske psykologer og forskere, og inkluderer en prisbelønnet programserie om psykisk helse, samt øvelser og små eksperimenter som gir deg praktisk trening i å bruke den nye kunnskapen i eget liv.

Hvem passer kurset for?

Tidligere trodde man at personer med psykiske plager skilte seg ut fra "normale folk", men nyere forskning har vist at de samme tankeprosessene går igjen i oss alle, bare i ulik grad. Dette kurset er derfor for alle - fra deg som sliter med angst eller depresjon til deg som ønsker å lære mer om hvordan psykologi påvirker oss i hverdagen.

Målet med kurset:

  1. Kunnskap om normalfungering og hvor vanlig det er å ha negative tanker. Du lærer at tanker i seg selv er harmløse, det er hvordan vi reagerer på tanker som potensielt kan gjøre oss syke.
  2. Kunnskap om det psykologiske immunforsvaret, og om hvordan du skal ta vare på det psykologiske immunforsvaret ved å lage gode rammer for deg selv.
  3. Kunnskap om ulike tankevirus og trening i å identifisere dem hos deg selv.
  4. Ved hjelp av psykologiske vitaminer lærer du hensiktsmessige måter å forholde deg til tankene dine slik at du i større grad kan fungere, også i perioder med mye negative tanker.

Kurset går over 3 onsdager kl. 17.00-18.30.

Datoer: 7. oktober, 14. oktober og 21 oktober.

Sted: Kommunestyresalen, Prestfoss

Begrenset antall plasser!

PÅMELDING MÅ GJØRES VIA E-POST ELLER TELEFON SOM NEVNT NEDENFOR

NB: Med forbehold om nye Corona-restriksjoner.

Kurset er gratis.

Påmelding og mer informasjon får du ved henvendelse pr e-post eller telefon til marian.haugen@sigdal.kommune.no / telefon 409 03 762 eller Ase.Albjerk.Kaggestad@sigdal.kommune.no / telefon 979 76 256.