Artikkel Bo og jobbe

Vinn et korps!

Begge korpsene i Sigdal går nye veier for å glede sigdølingene på årets 17. mai, og å få noen kroner inn i kassa. Har du prøvd å sikre deg en privat korpskonsert ennå?

Det har lenge vært klart at årets 17. mai ikke ville bli som vi er vant til. Korpsene har ikke fått lov til å øve som vanlig i vår, og barnetogene er avlyst over hele landet.

Men korpsene i Sigdal har ikke satt hengelås på instrumentkoffertene sine av den grunn. Sakte, men sikkert har de fått lov til og samles i mindre grupper på inntil fem personer. For Sigdal skole- og ungdomskorps har dette ført til flere timer med instruktør enn normalt, og økte utgifter i forbindelse med dette. Forrige uke var de for første gang samlet hele korpset, og de rekker én øvelse til med alle mann før nasjonaldagen. 

Leder i Sigdal skole- og ungdomskorps, Ingrid Bakke, er selv en erfaren korpsmusikant. Hun forteller at de teller 17 stk i korpset, og at de har en del voksne «støttespillere». Totalen blir på rundt 30 stk.

– Grunnet koronasituasjonen er det også sånn at en del ungdommer nå blir hjemme på 17. mai, så vi får med oss dem også, sier hun.

Sigdal skole- og ungdomskorps slik vi er vant til å se dem.

Sigdal skole- og ungdomskorps slik vi er vant til å se dem.

Artikkelen fortsetter under annonsen

En strålende idé

Bakgrunnen for utlodningen er at korpsets dirigent, Solveig Solvang, hadde sett at andre korps skulle lodde seg ut til 17. mai-spilling. Et samlet styre syntes dette var en strålende idé.

– Vi gjør det ikke først og fremst for å tjene penger, men for å skape 17. mai-stemning og glede andre. For oss pleier ikke 17. mai å være veldig økonomisk innbringende, men det er en del andre aktiviteter vi ikke har kunnet gjøre i vår. Så at vi nå tjener noen kroner på loddsalg kommer godt med. 17. mai er en stor dag for alle, og kanskje særlig for de yngste som spiller i korps, sier Ingrid. Ved å reise hjem til noen, håper de at også årets 17. mai skal bli en dag folk vil huske som fin.

Man kan starte som aspirant i korpset når man går i 3. klasse. Om alle de yngste blir med hjem til vinneren av loddtrekningen, er opp til barna selv, men i utgangspunktet blir det et fullsatt korps som kan møte opp utenfor ditt hus.

Sigdal skole- og ungdomskorps skal også spille utenfor Sigdalsheimen i forbindelse med gudstjenesten der. Dette er forbeholdt beboerne på Sigdalsheimen.

Kjøper du lodd av Sigdal skole- og ungdomskorps, får du altså muligheten til å vinne hele korpset hjem til deg selv på 17. mai. Du kan også gi premien videre til andre. Lodd kan kjøpes ved å vippse til nr. 20885. Ett lodd koster 10,- kr. Vinneren trekkes 15. mai og blir kontaktet. «Utdeling» av premien kan foregå mellom kommunedelet Sigdal/Modum og Foss bru. Mer informasjon finner du på korpsets hjemmeside eller på Facebook-siden til korpset.

Ingrid forteller at de allerede har solgt en del lodd, og at de håper enda flere vil prøve lykken.

Sigdal skole- og ungdomskorps (bildet er tatt ved en tidligere anledning).

Sigdal skole- og ungdomskorps (bildet er tatt ved en tidligere anledning).

Artikkelen fortsetter under annonsen

Eggedal følger opp

Eggedal skole- og ungdomskorps lodder seg også ut til 17. mai. For dem betyr avlysningen av den tradisjonelle feiringen et betydelig økonomisk tap. Leder Cecilie Karlsen forteller at de syntes ideen om å lodde ut seg selv var såpass god at de kontaktet Sigdal skole- og ungdomskorps og spurte om de kunne kopiere ideen.

– Det syntes de selvfølgelig var helt greit, så nå kan du vinne Eggedal skole- og ungdomskorps på 17. mai! Vi stiller opp på ønsket sted mellom Foss bru og Haglebu, forteller Cecilie.

Lodd koster 10,- kr og kan kjøpes ved å vippse til nr. 10583, eventuelt overføre til kontonr. 2270.28.35996. Trekningen skjer 15. mai. Mer informasjon kan du finne på korpsets Facebook-side.

Eggedal skole- og ungdomskorps.

Eggedal skole- og ungdomskorps.

Korpset i Eggedal teller 13 stk i hovedkorpset og 6-7 aspiranter. Det er både voksne og barn med.

– Det er fin aktivitet i korpset og jeg må skryte av dirigent Linda Rømo. Hun er helt fantastisk og brenner for korpset, sier Cecilie.

Cecilie forteller at de også skal spille utenfor Eldresenteret i Eggedal i forbindelse med gudstjenesten som holdes der. Dette er forbeholdt beboerne. Korpset skal også spille på feltet i Nedre Eggedal på nasjonaldagen.

Er du så heldig å vinne loddtrekningen til korpset i Eggedal, kan du forvente deg besøk på morgenen.

– Det blir veldig gøy, vi gleder oss, avslutter Cecilie.