– Vi får nesten bakoversveis av slike rallyforhold

Det skriver arrangøren av Sigdalsrally på sin facebookside. Løpssekretær Lina Haga fra NMK Modum & Sigdal gleder seg til lørdag og er veldig fornøyd med påmeldingen.

61 biler var notert da påmeldingsfristen gikk ut.

– Det er vi veldig fornøyd med, spesielt med tanke på at det ikke er NM-runde i år. Derimot legger vi opp til at det blir et fint treningsløp for de som skal kjøre første NM-runde på Elverum neste helg. Vi har to etapper som begge skal kjøres to ganger, både med dagslys og når mørket kommer. Grunnen er at de også skal kjøre i mørket på Elverum, så dette blir bra trening, forteller Lina Haga.

De påmeldte er en god miks av både nasjonale og mer lokale bilsportprofiler. Selv om det ikke blir like mange i de raskeste klassene i år, betyr ikke det at det blir noe mindre moro!

Lina Haga. Foto: Anders Kongsrud/Bygdeposten.

Lina Haga. Foto: Anders Kongsrud/Bygdeposten.

Drømmeforhold for alle

Kombinasjonen av et stort snøfall, mildvær etterfulgt av kaldere temperaturer og en værmelding som foreløpig byr på sol lørdag 14. januar, gjør at alt ligger til rette for drømmeforhold – både for førerne, arrangøren og ikke minst publikum.

– Nå ser det veldig bra ut, så dette blir moro, sier Lina.

 

 På Sigdalsrallys facebookside skrev de følgende oppdatering tirsdag denne uka:

"Vi får nesten bakoversveis av slike rallyforhold og er heldige som får lov til å arrangere løp. Det kraftigste mildværet er over og veiene har satt seg. Det samme har brøytekantene. Det er is så langt øyet kan se og om kun fire døgn er det omtrent 60 ekvipasjer som får ta på seg hjelmene og kjøre så fort de klarer på disse veiene."

Ønsker publikum velkommen til fart og spenning, men husk å rydde

Årets etapper er SS1/SS3 Nævra – Letmolia og SS2/SS4 Kvernan – Nyseterveien. Publikum er velkommen til å se kjøringen fra egnede plasser. Blant annet er den flotte publikumsplassen ved «postkassestativet» i Bingen et fint sted å stå under SS1 og SS3.

Første bil starter kl. 13.00 og informasjon om sperretider, parkering for publikum osv. kommer på arrangørens facebookside og på Sportity (se linker nederst i saken).

For å kunne arrangere Sigdalsrally er de prisgitt grunneiernes velsignelse. Den avhenger igjen av at områdene som benyttes ryddes opp etter arrangementet.

– Vi oppfordrer alle til å rydde opp etter seg og ta med seg søpla si, sier Lina.

Sikkerhet i høysetet

– Sikkerheten til publikum og førerne er det viktigste. Vi har derfor 80-90 personer som skal stå ute på etappene og sørge for at alt foregår på en trygg måte. I tillegg er vi 10-15 personer på basen på Blaafarveværket. Til sammen er det en veldig fin gjeng som står på fra tidlig morgen til kvelden, forteller Lina.

 

Orden i sakene

Som løpssekretær for Sigdalsrally har hun full kontroll på papirene i forbindelse med arrangementet. Hun har oversikt over instruksene til de ulike postene og sørger også for alt er i orden ovenfor kontrollkommisjonen.

– Jeg har også ansvaret for innsjekken, da vi sjekker lisensnummer og medlemsskap. Det skjer på fredag og før løpsstart lørdag, forteller Lina.

Lina jobber til daglig som pedagogisk leder i Prestfoss barnehage og er styreleder i NMK Modum & Sigdal. Selv om mye av fritiden hennes handler om bilsport, har hun foreløpig ikke prøvd seg i bilene selv.

Foto: Norsk Motorsport Supporter Team.

Foto: Norsk Motorsport Supporter Team.

– Når får vi se deg stille til start, Lina?

– Jeg har lyst til å prøve meg som kartleser etter hvert, så vi får se om jeg tar kurs en gang jeg har tid. Kanskje om ti år, ler den blide løpssekretæren.

Som en liten fun fact kan vi nevne at en annen pedagogisk leder fra Prestfoss barnehage faktisk skal stille til start i årets Sigdalsrally, nemlig Camilla Gjellum. Hun er kartleser for ektemannen Vegard, og duoen er langt fra ferskinger i rallygamet. Vegard startet med motorsport i 2003, men trappet ned satsingen i 2012. Etter dette har ekteparet kjørt en del rally sammen, der Camilla har vært kartleser.

– Målsetningen i Sigdalsrally er å øke farten gjennom dagen og nærme oss de raskeste tidene i klassen. Det er høyt nivå på deltagerne, så vi må få det beste ut av oss og bilen for at vi skal lykkes med dette, sier Camilla.

Camilla og Vegard Jellum stiller i klasse 10, nasjonal tohjulstrekk.

Camilla og Vegard Jellum stiller i klasse 10, nasjonal tohjulstrekk.

Følg med på Sportity

All info om Sigdalsrally 2023, inkludert informasjon til publikum rundt sperretider, parkering osv. vil komme på https://webapp.sportity.com/channel/Sigdal23 og på facebooksiden https://www.facebook.com/sigdalsrally