Vellykket digital konferanse

Mange valgte å følge Sigdalskonferansen Light direkte, og enda flere har vært innom i dagene etter konferansen.

Rundt 150 enheter fulgte hele sendingen mens den gikk live. I praksis betyr det at selv om flere personer satt sammen og så på, ble det kun registrert én enhet. I etterkant har det per mandag formiddag vært over 1200 inne og sett på sendingen.

– Vi mener det er bra tall, sier konferansegeneral Per Arne Lislien fra Sigdal Utvikling.

Per Arne Lislien fra Sigdal Utvikling.

Per Arne Lislien fra Sigdal Utvikling.

Inspirerende og oppmuntrende

Han har inntrykk av at folk er fornøyd med hvordan årets konferanse ble gjennomført og forteller at de har fått mye ros for hvordan de løste det.

– Vi har fått mye hyggelig feedback fra folk som syntes dette var både inspirerende og oppmuntrende. Det er veldig motiverende for oss som arrangør å høre, og vi tolker det slik at da var det behov for en konferanse også i år, selv om det ble en annen type konferanse, forteller han videre.

Per Arne legger ikke skjul på at han var spent på om de ville klare å få med seg publikum på en heldigital konferanse. Gode seertall tyder på at det fungerte bra. Næringsliv, kommunikasjon og underholdning er viktig for folk, også i år.

Prøvebohuset på Sandsbråten Panorama utgjorde kulissene for sendingen. Underveis var det ulike innslag og videosamtaler med gjester. Blant annet hadde Göran Persson sendt en videohilsen, hvor han lovet at han er klar for å delta på konferansen 2021.

Konferansier Per Skøien fra Skue Sparebank og Per Arne selv var de eneste som befant seg fysisk sammen i studio, i tillegg til NYG som stod for teknisk gjennomføring av sendingen.

Prøvebo-huset på Sandsbråten Panorama var studio for Sigdalskonferansen Light.

Prøvebo-huset på Sandsbråten Panorama var studio for Sigdalskonferansen Light.

Høydepunkter

For Per Arne var det mange høydepunkter underveis, men det er særlig to han vil trekke fram fra Sigdalskonferansen Light.

– For meg personlig var det sterkt å høre på den unge sigdalsjenta Mathilde Haugen. Det er tydelig at ungdommen er klare for utvikling, og de vil være med og påvirke. Jeg tror det er mange unge rundt oss som virkelig bryr, sier Per Arne.

Mathilde Haugen.

Mathilde Haugen.

Ungdommen var også med mot slutten av sendingen, hvor vinneren av innovasjonscampen på Sigdal ungdomsskole ble vist. Deres utfordring var å utvikle en idé som kunne bidra til grønn og sømløs mobilitet for besøkende og fastboende i Norefjellregionen. Gruppa som vant kalte seg P.A.T. (post-automatisk transport) og deres idé var drone-basert levering av post. De mottok en illustrasjon av seg selv og en sjekk fra Skue Sparebank på 5000 kr.

Det andre høydepunktet Per Arne vil trekke fram som en personlig favoritt, er vinneren av Årets bedrift 2020.

– Jeg synes det var spesielt hyggelig å besøke Sigdal Kjøkken og dele ut prisen for Årets bedrift 2020. De er en verdig vinner og jeg fikk inntrykk av at dette er noe som medarbeiderne der satte stor pris på, sier han videre.

Fra overrekkelsen av prisen Årets bedrift 2020 hos Sigdal Kjøkken.

Fra overrekkelsen av prisen Årets bedrift 2020 hos Sigdal Kjøkken.

Mange som skal takkes

– Vi må gi en stor takk til hovedsamarbeidspartner Skue Sparebank og Per Skøien som nok en gang ledet konferansen på en profesjonell måte, sier Per Arne. Per Skøien er til daglig kommunikasjons- og markedssjef i Skue Sparebank.

– Også de andre samarbeidspartnerne; Sandsbråten Panorama, SpareBank 1 Modum, NYG og Sigdal kommune skal ha takk for at de er med og bidrar, sier Per Arne.

– Og sist, men ikke minst, takk til alle som så på! Vi gleder oss allerede enormt til 2021, da vi vil ta kombinasjonen av næringsliv og show enda et steg videre, uten at jeg vil røpe mer foreløpig, avslutter en fornøyd Per Arne.