Snart starter arbeidet med Sentrumsgården

Forrige uke signerte Sigdal kommune og Norgeshus Midtfylket Entreprenør kontrakten om rehabilitering av Sentrumsgården i Prestfoss. Det skal ikke gå lange tiden før det begynner å skje saker og ting der.

Det var altså Norgeshus Midtfylket Entreprenør som trakk det lengste strået i konkurransen om å utføre jobben med Sentrumsgården. De er glade for å ha landet avtalen.

– Vi ønsker å jobbe lokalt, og bruke lokale underentreprenører, så for oss er dette prosjektet midt i blinken, sier Ola Rolfstad og Jan Petter Hansen fra Midtfylket Entreprenør.

De forteller at det blir en total rehabilitering både innvendig og på uteområdet. Bare plenen foran parkeringen kommer til å stå ganske uberørt. Utvendig på selve bygget vil vi nok ikke se den store endringen, selv om vinduer skal skiftes og fasaden skal gjennomgå generelt vedlikehold. 

– Sentrumsgården blir et stort og spennende prosjekt, slår de to karene fra Midtfylket Entreprenør fast.

Jan Petter Hansen og Ola Rolfstad hos Norgeshus Midtfylket Entreprenør.

Jan Petter Hansen og Ola Rolfstad hos Norgeshus Midtfylket Entreprenør.

Forrige uke ble kontrakten signert. Kommunedirektør Jostein Harm, teknisk sjef Kjell Ove Hovde og prosjektkoordinator Anne Marie Lobben deltok fra Sigdal kommune. Fra Norgeshus Midtfylket Entreprenør deltok Ola Rolfstad og Jan Petter Hansen. Arnar Jakobsson fra HR Prosjekt var også til stede, som kommunens byggeleder.

Kommunedirektør Jostein Harm, teknisk sjef Kjell Ove Hovde, prosjektkoorinator Anne Marie Lobben og kommunens byggeleder Arnar Jakobsson fra HR Prosjekt.

Kommunedirektør Jostein Harm, teknisk sjef Kjell Ove Hovde, prosjektkoorinator Anne Marie Lobben og kommunens byggeleder Arnar Jakobsson fra HR Prosjekt.

Klart i mai neste år

Det går nok ikke lange tiden før vi ser at det begynner å skje saker og ting. Arbeidet skal sette i gang så fort som mulig. 

– Vi valgte Midtfylket Entreprenør fordi de hadde det mest fordelaktige tilbudet, først og fremst i forhold til pris på totalentreprisen, men også på grunn av leveringstid, sier Anne Marie Lobben, prosjektkoordinator i Sigdal kommune. 

I mai neste år skal bygget etter planen være klart. Forventede kostnader på det totale arbeidet er i underkant av 30 millioner kroner.

Rehabiliteringen av Sentrumsgården er det største byggeprosjektet Sigdal kommune iverksetter siden Sigdalsheimen ble bygd om.


Sentrumsgården skal romme mye

Navnet Sentrumsgården ble bestemt etter en navnekonkurranse som ble avsluttet i fjor høst. Det var Signe Skare som foreslo vinnernavnet og juryen ga følgende begrunnelse for at nettopp Sentrumsgården ble valgt:

– Sentrumsgården er et navn som på en god måte beskriver stedet, og som vil fungere for alle de funksjonene som skal samles i bygget, både offentlige tjenester og næring.

Sentrumsgården skal blant annet huse helsestasjon, legesenter, barnevern, Sigdal Frivilligsentral og Frisklivssentralen. I tillegg blir det to næringslokaler som kommer til leie.
 

Ønsker du å leie næringslokaler i Sentrumsgården?

– Det blir to næringslokaler til leie. Totalt 290 kvadratmeter, fordelt på 188 kvadrat i deler av det tidligere banklokalet og 102 kvadrat i deler av Postens tidligere lokaler. Flere typer næringsvirksomhet kan være aktuelle, både kontorer, serveringssteder og mer, sier Anne Marie Lobben.

Det vil komme en egen kunngjøring som gjelder næringslokalene, med nødvendige kontaktopplysninger for de som er interessert.