Sigdalskonferansen Light på Sigdal TV

I det lengste håpet man at Sigdalskonferansen kunne gjennomføres i tilnærmet «vanlig» stil. Utviklingen den siste tiden har vist at det ikke ville vært forsvarlig.

Sommerferien er vel overstått for de fleste, og med det har antall smittede fått en betydelig økning flere steder i landet. Denne trenden kan ikke konferansegeneral Per Arne Lislien fra Sigdal Utvikling overse.


Sigdalskonferansen med tema Samfunnsarven utsettes derfor til sommeren 2021.

Dato vil man komme tilbake til så fort som mulig, og Göran Persson er klar for å gjeste Sigdal når Samfunnsarven endelig kan gå av stabelen med fullt trykk. Per Arne understreker at Samfunnsarven utsettes, og ikke avlyses.

– Før sommeren var vi positive til at vi skulle klare å gjennomføre årets Sigdalskonferanse med et begrenset antall deltakere og øvrig hensyn til smittevern. Men med de siste ukenes utvikling, ser vi at det ikke ville vært forsvarlig. Vi velger derfor å ta vårt samfunnsansvar, og utsetter Sigdalskonferansen til forholdene tillater oss å gjennomføre, forteller Per Arne. 

Men det betyr ikke at torsdag 19. november 2020 blir helt fri for konferanse.

Per Arne Lislien, her fra Sigdalskonferansen 2018.

Per Arne Lislien, her fra Sigdalskonferansen 2018.

Fra kl. 18.00 sender nemlig Sigdal TV live fra splitter nytt studio på Sandsbråten Panorama!

Per Arne Lislien lover at dette blir en energirik sending, ledet an av konferansens faste vert – Per Skøien. Studio har de fått anledning til å rigge i en av de ferdige boligene på Sandsbråten Panorama. 

– Sendingen blir en «Sigdalskonferansen Light» og det blir smakebiter på temaet Samfunnsarven. Vi får gjester i studio og musikalske innslag ved vårt husband, med tenor Marius Roth Christensen i spissen. Det er bare å glede seg, og sitte klar foran skjermen fra kl. 18, lokker Per Arne.

For arrangøren har det vært naturlig å bruke videre den digitale kanalen som ble opprettet tidligere i år, og som har holdt sigdølinger flest oppdatert om utviklingen av koronaviruset og konsekvensene lokalt.

Sigdal har nesten gjennomgått en aldri så liten digital revolusjon siden mars i år. Det er hittil produsert og sendt nesten 30 videoer hvor kommunen og kriseledelsen informerer om viruset. Skolene ble heldigitale over natta og et stort antall arbeidstakere gjorde jobben sin på hjemmekontor.

Sigdal TV har blitt et begrep blant innbyggerne i kommunen, og Per Arne håper kanalen kan nå enda bredere den 19. november. Sendingen vil gå på Facebook og YouTube.

– Alle kan følge sendingen Sigdalskonferansen Light, og det er helt gratis, avslutter Per Arne.

Nærmere informasjon om Sigdalskonferansen Light vil komme fortløpende.