Sigdal er Årets bedrift 2020

Sigdal, et av Norges mest velkjente kjøkkenvaremerker, har fått utmerkelsen Årets bedrift 2020. Prisen ble gjort kjent under livesendingen til Sigdalskonferansen Light.

Årets Bedrift er en pris som deles ut hvert år under Sigdalskonferansen. Tidligere vinnere er Sole (2019), Habex (2018) og Blink Hus Sigdal (2017).

I år var det altså kjøkkengiganten på Granli som mottok den gjeve prisen som, foruten heder og ære, består av en gavesjekk fra Skue Sparebank på 50.000 kr og en innrammet illustrasjon. Kriteriene som legges til grunn er følgende:

  • Økonomisk utvikling
  • Fremtidsutsikter
  • Innovasjon
  • Digital posisjon
  • Synlighet i media
  • Samfunnsansvar og omdømme

Juryen ga i år følgende begrunnelse:

«Årets Bedrift 2020 har gjennom 70 år utviklet seg til å bli hjørnesteinsbedriften i Sigdalsamfunnet, og er i dag den desidert største arbeidsplassen i kommunen. Mange Sigdølinger har kunnet skape sin fremtid med bakgrunn i en bedrift vi alle er veldig stolte av. Begrepet Sigdal er skapt som ett av Norges aller sterkeste merkenavn, et merkenavn som er synonymt med kvalitet og lokal tilhørighet. Året 2020 har vært et spesielt år, også for denne bedriften, som har sitt største marked i det såkalte proffmarkedet. Ut over høsten har vi alle, med glede kunnet lese at virksomheten har tatt større markedsandeler i privatmarkedet og gjennom det opprettholdt sin sterke markedsposisjon. Vi tror det handler om kontinuitet, kvalitet og ikke minst merkevaren Sigdal. Hva er vel mere naturlig enn at nettopp Sigdal kjøkken blir årets bedrift i Sigdal. Da koronaen kom måtte bedriften avlyse sitt planlagte jubileum og vi håper derfor denne oppmerksomheten kan være en aldri så liten oppmerksomhet i anledning 70 års jubileet for alle ansatte her på Granli.

Gratulerer med 70 år og Årets bedrift 2020 – Fredric Forsell og staben!»

Intim seremoni

Vanligvis deles prisen ut foran en fullsatt konferansesal. Årets situasjon krevde at det måtte gjøres annerledes. Per Arne Lislien fra Sigdal Utvikling, Gunnhild Gislerud Frøvold fra Skue Sparebank og ordfører Tine Norman tok derfor turen til Granli. Med seg hadde de også Sigdalskonferansens faste husband, Marius Roth Christensen og Ivar Anton Waagaard, til stor glede for alle de ansatte.

Seremonien tok plass på en provisorisk scene i de store lokalene.

– Vi gjorde en spesial, og ordnet en liten scene av paller ute i de store lokalene. På slutten av dagen samlet vi alle, og fikk overrakt prisen. Operasangeren Marius Roth Christensen fremførte nydelige sanger, til og med en på svensk! Dette satte alle stor pris på, sier den svenske fabrikksjefen, Fredric Forsell.

Roser de ansatte

Ledelsen ved Sigdal roser de ansatte for å ha stått på dette spesielle året.

– Det har vært et tøft år med alt som sjer i verden, så dette er en utmerkelse vi setter stor pris på. Alle har virkelig stått på i denne perioden, og markedet har vært bra tross kaoset som har rådet. Mange har nemlig valgt å legge penger i å pusse opp eget hjem fremfor å reise utenlands. Vi har dessuten passet godt med trenden som gjelder nå, med malte kjøkken, da dette er noe vi er kjent for å være gode på, forteller Fredric videre.

 

Han har også en god følelse for fremtiden til Sigdal.

– Vi har god ordretilgang resten av året, så vi er håpefulle. Men vi vet at det kan komme en smell i prosjektmarkedet, da kjøkken er noe av det siste som skal inn i et nybygg. Der vil vi nok oppleve en forskyvning. Allikvel har vi gode prognoser og er ganske optimistiske for 2021, oppsummerer han.

Fredric Forsell vært fabrikksjef i Nedre Eggedal i seks år. Han forteller at de er rundt 150 ansatte ved fabrikken, en del i deltidsstillinger. Per nå er alle i vanlig jobb, i tillegg har de inne et titalls vikarer.

Hva pengepremien skal brukes på, er ikke bestemt ennå.

– Vi skal avgjøre dette sammen med de ansatte på et møte i desember, om det skal gå til noe internt for de ansatte, eller om vi skal gi bort premiepengene til et annet formål, sier Fredric.

70-årsjubileum i år

Granli Trevare, som var forløperen til Sigdal, ble startet i 1950 av Alf Rust og Harald Biksrud. Sigdal skulle derfor ha feiret 70-årsjubileum i år.

– Det store jubileet som skulle vært tidligere i år ble utsatt, og vi hadde planlagt å ta det sammen med julebordet. Men nå er jo julebordet også avlyst, så vi får se når det blir. Men vi håper på 71-årsfest i 2021, avslutter en håpefull Fredric.