Norges beste junior i bilcross skal kåres

Lørdag 5. august skal landets beste juniorsjåfører måle hestekrefter mot hverandre i bilcross på Motorbanen i Sigdal.

Gjennom sesongen har ungdommer fra 15 til 18 år kjørt løp på ulike baner rundt omkring i Norge, og hatt muligheten til å kvalifisere seg til den store finalen lørdag. Da skal landets beste juniorsjåfør kåres.

Løpssekretær og leder i NMK Modum & Sigdal, Lina Haga, forteller at de per nå har 122 påmeldte fra hele landet, både gutter og jenter. Sju lokale sjåfører fra arrangørklubben skal kjøre.

– Henrik Hofton, Lukas Tovsrud, Ole Jørgen Hvamstad, Remi Julin Torgersen, Filip Bakken, Tobias Westby Ødegård og Thor Bjerke Bakken har kvalifisert seg og skal kjøre for NMK Modum & Sigdal. Jentene fra klubben vår har dessverre ikke kvalifisert seg, forteller Lina.

Med 122 ungdommer på startstreken, kreves det stor dugnadsinnsats. Godt over 100 personer skal være med og hjelpe til på lørdag.

­– Dette er et stort arrangement for oss, sier Lina.

Juniorene skal kjøre tre runder på den 690 meter lange banen i tre omganger. I finalen kjøres det fem runder. NMK Modum & Sigdal har i det siste utbedret rallycrossbanen og lagt ny asfalt. Deler av banen går på grus.

Fredag kveld blir det bankett for ungdommene og deres støtteapparat på Norefjell Ski & Spa. Her blir det tacobuffet, presentasjon av førerne og sosialt.

Ønsker publikum velkommen

Med nylig utbedret publikumsplass og tribune, håper Lina på godt oppmøte fra publikum og krysser fingrene for at de kan passere 1000 besøkende. Foreløpig kan vi se ut til å få en regntung løpsdag, så Lina oppfordrer publikum til å kle seg godt og huske regntøy og paraply.

Første start går kl. 08.30, deretter er det flytende tiddskjema utover dagen. Voksne betaler 200 kr for inngang, og barn under 16 år kommer inn gratis. Arrangøren kan friste med kiosk med mat, drikke, is, godis, frukt og skikkelig gode vafler. Parkering skjer ved anviste plasser ved Frydheim (herfra går det buss), ved skytebanen eller langs vei hvor dette er skiltet. Publikum oppfordres til å følge skilting og parkeringsvaktenes anvisninger. 

Info på Sportity-appen og live streaming

For deg som vil ha all info, last ned Sportity-appen og logg inn med «nmkmsbilcross». Har du ikke mulighet til å være publikum på lørdag, er det fint å vite at Galskap Motorsport vil være til stede og filme alt. Informasjon om hvor du kan se streamingen, vil du finne på Sportity-appen. 

I videoen under får du en liten smakebit av farta og spenningen som venter på Sigdal Motorsenter lørdag 5. august.