Artikkel Sigdalskonferansen 2022

Flere spennende foredrag å se frem til

24. november arrangeres Sigdalskonferansen for sjette gang, og programmet består av mange kjente foredragsholdere som dykker ned i endringene og mulighetene som ligger foran oss.

Norefjell Ski & Spa er nok en gang vertskap for Sigdalskonferansen 24. november. Det blir mange timer med inspirerende foredrag, etterfulgt av en konferansemiddag med lokale spesialiteter fra øverste hylle. Konferansen arrangeres av Sigdal Utvikling, og Per Skøien skal lede oss trygt gjennom dagen som konferansier. 

På programmet finner vi mange lokale navn, blant annet Ane Killingstad, Yngve Hansebakken, Vegard Jelstad, Sjur Aalvik og ordførerne og kommunedirektørene i Sigdal og Krødsherad. Samtidig skal vi få høre om mulighetene i Kongsbergregionen og Rjukan. Eirik Newth, Dr. Kjell A. Nordström og Kjetil Kristoffersen vil også holder foredrag. Felles for alle, er at temaet «Store endringer - store muligheter» er bakteppet for foredragene og samtalene. 

Ikke minst skal også årets bedrift i Sigdal kåres. Prisen på 50.000 kr fra Skue Sparebank deles ut av juryens leder, ordfører Tine Norman og Elin Røe Gullingsrud, regionbanksjef i Skue Sparebank 

11749

Lokalt perspektiv

Det lokale perspektivet er en selvsagt del av programmet på Sigdalskonferansen, og vi har satt sammen noen spennende lokale aktører til å fortelle om sine erfaringer på scenen. 

  • Ane Killingstader en ung småbarnsmor som har flyttet hjem til Sigdal. Hun har jobb i byen og har i tillegg engasjert seg i lokalpolitikken. På konferansen vil hun fortelle sitt perspektiv på endringene i vår tid. 
  • Yngve Hansebakken, fabrikksjef hos Sigdal kjøkken, Vegard Jelstad, daglig leder i Krøderen elektro og Sjur Aalvik, direktør på Norefjell Ski & Spa, vil snakke om de store endringene i lokalt næringsliv. Skaper endringene også muligheter? 
  • Knut Martin Glesne, ordfører i Krødsherad, Tine Norman, ordfører i Sigdal, Stig Rune Kroken, kommunedirektør i Krødsherad og Jostein Harm, kommunedirektør i Sigdal, skal i en samtale med konferansier Per Skøien snakke om hvordan kommunene best mulig kan bidra til fokus på grønn omstilling og nyskapning i lokalt næringsliv. 
  • Familiebedriften Thor Holm Plastvarefabrikk AS, med Dagfinn, Bente, Renate, Cathrine og Mariusi spissen, skal i en samtale med Per Skøien snakke om sine tanker om fremtiden. Ikke minst skal de også fortelle historien om familiebedriften, som er mest kjent for produktene King Top og Skiguard. 
  • Lone Marie Moen, HR-medarbeider på Norefjell Ski & Spa og Julie Gundersen, regnskapsansvarlig i Sigdal kommune, skal i samtale med Per Skøien snakke om hva alle disse endringene vi føler på hver dag betyr for oss. Er det bare masse endringer som gjør det utfordrende å både være yrkesaktiv og bo i distriktet? Eller kan vi skape vesentlige nye muligheter i våre samfunn? 
Sigdal kommune har knyttet sterke bånd til kongsbergregionen. Det gjelder både for tjenesteproduksjon og ikke minst innenfor næringslivet.

Tilknytning til Kongsberg

Sigdal kommune har knyttet sterke bånd til kongsbergregionen. Det gjelder både for tjenesteproduksjon og ikke minst innenfor næringslivet. På Sigdalskonferansen kan du møte lederen av Regionrådet for Kongsbergregionen, som også er ordfører i Notodden kommune, Gry Fuglestveit

Kongsberg-gutten Ørjan Stengelsrud er ansvarlig for støttefunksjoner i Kongsberg Defence & Aerospace. De skal blant annet rekruttere et firesifret antall nye medarbeidere det kommende året, basert på konsernets vekst. Det skal han fortelle mer om på Norefjell Ski & Spa 24. november.  

Fra Kongsberg kommer også Jarle Gjøsæther. Han har vært leder av Kongsbergklyngen og leder nå et spennende batteri-initiativ som i første rekke fokuserer på det maritime markedet. Endringene i markedet går mot grønnere produkter, og vi spør blant annet: Hvorfor akkurat Kongsberg?

Vidar Lande har alltid hatt et brennende engasjement for industrieventyret og hvordan teknologibyen Kongsberg utvikler seg. Han var ordfører i Kongsberg fra 2003 til 2015, og før det tillitsvalgt på Kongsberg Våpenfabrikk. Kongsberg som industrisamfunn har vært gjennom en rekke omstillinger, og fremstår i dag som Norges fremste teknologiby. I en samtale med Per Skøien får vi hans syn på fremtidsmulighetene lokalt i et globalt perspektiv.

Et av Norges største industrieventyr ble startet av Sam Eyde på Rjukan. Rjukan var også sentrum for viktige begivenheter under 2. verdenskrig. Gaustadtoppen og Gausta-området er en av Norges store reisemålsattraksjoner. Kongsberggutten Rune Hellingsrud er leder for Rjukan Næringsutvikling. Hvorfor nettopp Rjukan? Og hva kan Norefjell-regionen ta med seg fremover? Det skal han fortelle mer om under konferansen. 

11762
Siden i fjor har ytterligere endringskrefter kommet til, det er ikke bare livet etter pandemien - eller er det nettopp det det er? Har pandemien vært starten på de store globale endringene vi nå ser? Energikrise og krig i Europa var ikke det første vi tenkte på for bare ett år siden. Vi gleder oss til å høre Nordström snakke mer om hvilke endringer som har kommet for å bli, og hvilke som vil forsvinne igjen.

Hvordan vil fremtiden se ut?

Sigdalskonferansen er ikke komplett uten noen kjente navn «utenfra» som skal stå på scenen. I år er en av disse Eirik Newth, og han skal fortelle om hvordan fremtiden vil se ut nå. Eirik er astrofysiker og kjent som en engasjert foredragsholder. Han har siden 1990 vært forfatter og formidler av vitenskap, teknologi og fremtidstenkning. Han har skrevet et halvt tusen artikler og 22 bøker som er oversatt til 20 språk, er en av landets mest siterte bloggere, fast spaltist i VG og en hyppig brukt mediekommentator. 

Dr. Kjell A. Nordström introduserte årets tema på fjorårets konferanse med dette bakteppet: «En ny tid - etter pandemien, må vi legge til en ny endringskraft som påvirker vilkårene for mennesker, næringsliv og samfunn». Siden i fjor har ytterligere endringskrefter kommet til, det er ikke bare livet etter pandemien - eller er det nettopp det det er? Har pandemien vært starten på de store globale endringene vi nå ser? Energikrise og krig i Europa var ikke det første vi tenkte på for bare ett år siden. Vi gleder oss til å høre Nordström snakke mer om hvilke endringer som har kommet for å bli, og hvilke som vil forsvinne igjen. 

Før vi avslutter konferansen med et blikk inn i det kommende året, skal Kjetil Kristoffersen fra Publicom stå på scenen. Han har fulgt oss i seks år, og på konferansen i 2021 fikk han stående applaus for motivasjonsforedraget «Hvem vinner til slutt 2.0?». Verden endrer seg i rekordfart, og en ny oppskrift på hvordan fokusere i dagens endringssamfunn trengs. Derfor kommer han nå tilbake med foredraget «Hvem vinner til slutt 3.0?». 

Treretters middag med lokalmat i toppklasse

Ønsker du å sette tennene i noe mer etter konferansen er over, kan du melde deg på stjernekokken Øyvin Hjelles treretters middag med lokalmat i toppklassen. Middagen serveres fra kl.19.30, etter konferansen. Her vil det også bli noe lett underholdning og verdifull nettverksbygging.

 

Begrenset antall billetter

Det er begrenset antall billetter, kjøp de her før det er for sent: Billetter Sigdalskonferansen 2022.

Velkommen til en dag med mange spennende foredrag og mye inspirasjon på Norefjell Ski & Spa 24. november!

11756