Artikkel Næringsliv

Luke 2: Nedre Eggedal Hyttemøbel

Andre bedrift ut i vår julekalender er Nedre Eggedal Hyttemøbel. Bli bedre kjent med den 56 år gamle familiebedriften.

Fortell litt om bedriften

Nedre Eggedal Hyttemøbel AS ble startet for 56 år siden, i 1963, av Hans Strandbråten. Vi er i dag sju ansatte og holder til langs Eggedalsveien i Nedre Eggedal. Bedriften produserer kjøkken, bad, garderobe, senger og spesialinnredning til hus og hytter. All produksjon står vi for selv, fra store plater til ferdig produkt. Dette gjør at vi kan spesialtilpasse all vår innredning på de mål og etter de tanker kunden selv ønsker. All overflatebehandling gjør vi også selv for hånd, noe som gir fleksibilitet til at kunden selv kan velge akkurat den fargen og overflatebehandlingen de selv ønsker.

Hvordan vil dere oppsummere 2019 for Nedre Eggedal Hyttemøbel?

2019 har vært et hektisk og veldig fint år for bedriften. Vi har hatt jevn og stor ordretilgang og hatt mange spennende oppdrag med levering av innredning til både hus og hytter. Året har brakt med seg produksjon av flere spesialtilpasninger, noe som har vært veldig spennende for oss å jobbe med.

Vi har også utvidet med et showroom i Hokksund hvor vi har åpent torsdager fra 11.30 til 19.00, dette har vært veldig spennende og vi har allerede hatt flere salg fra vårt kontor der.

Hvordan tenker dere rundt rekruttering og å tiltrekke seg unge arbeidstakere?

Møbelsnekker er dessverre et yrke mange ikke velger å utdanne seg i, og det er derfor viktig for oss å spre ordet om hvor spennende dette yrket er. Man får være kreativ og være innom mange ulike operasjoner som alt fra å designe produkter, lage dører og sette sammen og montere innredningen man har laget hos kunden. Hos oss er hver dag unik, og man jobber sjeldent med samme arbeidsoppgave flere dager på rad. Bedriften har de siste årene fått flere unge ansatte, og dette sammen med den erfarne og trygge tyngden vi også har, gjør at vi er et godt team. Vi håper at de som grubler på om møbelsnekkerfaget kan være noe for dem, tar kontakt med oss. Enten for en prat eller for å være med å se hvordan en arbeidsdag for en møbelsnekker kan være.

N. Eggedal Hyttemøbel har fått flere unge ansatte de siste årene.

N. Eggedal Hyttemøbel har fått flere unge ansatte de siste årene.

Artikkelen fortsetter under annonsen

"Fun fact" / noe ikke alle vet om bedriften

Det mange kanskje ikke vet er historien om hvordan Nedre Eggedal Hyttemøbel faktisk ble til. I et uthus på Solstad i Nedre Eggedal stelte Hans Strandbråten i stand et lite snekkeri hjemme på tomta. Hans, kona Turi Strandbråten og deres sønner bodde alle i det lille huset rett ved snekkeriet. Året var 1963 og Strandbråten var klar til å smått ta fatt på arbeid igjen. En arbeidsulykke, som endte med brukket rygg, gjorde at Hans ikke lenger var i stand til å fortsette i sitt yrke som tømrer. Treverket klarte han midlertidig ikke å legge fra seg, og tiden som møbelsnekker var et faktum. Produksjonen besto i første omgang av spisebord. Håndlagde og kvalitetsrike produkter i heltre furu.

Et lite stykke arbeid som var ment for å få tiden til å gå skulle vise seg å eskalere til noe større. Produksjonen gikk bra, og i 1964 så Hans seg nødt til å gå til leie av et større produksjonssted. Enger skole, ei nedlagt gammel skolestue ble stedet og også der fabrikken er lokalisert den dag i dag. Sønnene tok også etter hvert del av bedriften, og sortimentet ble utvidet til å inneholde stoler, salonger, hjørneskap og framskap, alt i den høyeste kvalitet. I 1967 ble det utvidet ytterligere og produksjonen av kjøkken var et faktum. Enger Skole ble kjøpt og nok en utvidelse fant sted. Gamle Molund trevare ble først leid for senere å bli kjøpt.

En økende etterspørsel resulterte i et eget fabrikklokale i 1979, og fabrikken slik den står i dag ble til. Hans gikk dessverre bort i 1982, men bedriften ble videreført av familien. I 1994 ble sortimentet utvidet ved å begynne med maling av møbler og innredning og det gamle Granlibygget ble kjøpt for maling og lager.

Den dag i dag er all vår produksjon samlet på vår fabrikk i Nedre Eggedal. Svein Strandbråten er daglig leder og den eneste av sønnene som er igjen i bedriften, og bedriften eies i dag av Ellen Kristin og Svein.

På N. Eggedal Hyttemøbel legger vi all vår flid i produksjonen av innredning til både hus og hytte, og vi har tatt vare på grunnregelen etter Hans Strandbråten om at våre produkter skal være av ypperste kvalitet, solide, funksjonelle og ikke minst passe inn i omgivelsene.

Muligheter, planer og ønsker for 2020

Vi gleder oss til å ta fatt på 2020 etter et spennende 2019. Vi har allerede spennende bestillinger som skal ut i det kommende året, som vi gleder oss til å starte på. Planen er at det i det neste året skal fokuseres mer på teknologi, og vi gleder oss til å se hva året bringer med seg. Vi ønsker både nye og gamle kunder velkommen til oss, måtte 2020 bli et godt år for oss alle.

God jul og godt nytt år ønskes fra Nedre Eggedal Hyttemøbel.