Artikkel Næringsliv

Luke 1: Blink Hus Sigdal

Sigdal.no gjentar den populære julekalenderen der lokale bedrifter presenterer seg. Først ut er Blink Hus Sigdal, og det er daglig leder Gunbjørn Vidvei som svarer.

Fortell litt om bedriften

Blink Hus Sigdal AS ble startet i av Kristian Vidvei og Gisle Knudson (Eggedal Sag) i 1983.

Vi er cirka 20 ansatte.

Ytterveggene blir produsert på vår Elementfabrikken vår, Trehus Element i Eggedal.

De fleste oppdragene våre går ut på å bygge eneboliger for kunder som har egen tomt. Vi er jo en del av den landsdekkende huskjeden Blink Hus, hvor man kan bestille huskatalog for å finne inspirasjon og ideer til type stil og planløsninger man ønsker seg på huset sitt. Disse hustypene blir ofte tegnet om og tilpasset tomt og kundens ønsker av arkitektkontoret vårt i Tønsberg. Vi utvikler også egne tomter og bygger boliger for salg.

Vårt virkeområde er primært Buskerud og Asker, men vi bygger også en del boliger i Oslo og Bærum.

Selv om vi bygger mest utenfor Sigdal, så bruker vi veldig mange lokale leverandører og bedrifter. Vi har nok aldri bygd et hus der det ikke har vært flere Sigdølinger innenfor dørene og gjort en jobb.

Vi tar også på oss forskjellige andre type oppdrag. Vi har blant annet bygd Tannklinikken i Prestfoss, fler barnehager i Sigdal, det nye Galleriet i Skredsvighagan og råbygg til nytt sanitæranlegg på Haglebu Feriesenter.

I 2015 kjøpte Gunbjørn Vidvei aksjeandelen og tok over driften etter Kristian.

Hvordan vil du oppsummere 2019 for Blink Hus Sigdal?

2019 har vært et veldig spennende år for oss. Vi har bygd masse flotte hus for kunder og boliger for salg. Vi er i gang med å bygge på Sandsbråten Panorama, og de første husene står innflyttingsklare til jul.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Hvordan tenker dere rundt rekruttering og å være en attraktiv arbeidsplass?

Det er veldig viktig å gi ungdom, som er i ferd med å avslutte skolegangen, en trygg og god start på arbeidslivet. Dette ønsker vi å bidra til ved å ta med oss skoleungdom på utplassering og ved å gi ungdom lærlingplass. Det er en stor overgang å skulle gå fra skolebenken og ut i arbeidslivet. For veldig mange er jo også dette tidspunktet man må klare seg selv og stå på egne bein. Da er det veldig viktig å kunne føle trygghet og bli ivaretatt med gode rammer. Ved å være en solid bedrift med gode medarbeidere, føler vi i Blink Hus Sigdal AS at vi kan tilby unge arbeidstakere nettopp dette.

Per nå har vi 4 ansatte læringer og 2 skoleungdommer utplassert hos oss 3 dager i uka. Utplassering hos Blink Hus Sigdal er en veldig fin måte for kommende tømrere å bli kjent med oss på og det vil gjøre overgangen fra skolebenken til arbeidslivet mykere. De vet hva de kommer til. I tillegg har vi som sagt 4 fast ansatte lærlinger i opplæring hos flinke og gode medarbeidere.

"Fun fact" / noe ikke alle vet om bedriften

Vi er med på et opplegg arrangert av Buskerud Næringshage kalt «Innovasjon i praksis». Dette er innovasjon og forbedring satt i system. Vi har 5 samlinger i løpet av en 5 måneders periode, der vi har konkrete delmål for fremdrift i prosessen. Mellom samlingene får vi oppgaver å jobbe med på egenhånd. Når vi møtes, presenterer vi resultatene for de andre bedriftene som er med i prosjektet. Vi har valgt å intervjue kunder som har bygd Blink Hus, og leverandører, for å forhøre oss om hva vi kan bli bedre. Det virker veldig spennende så langt, og vi vet at mange bedrifter har hatt suksess med dette innovasjonsprogrammet tidligere.

Muligheter, planer og ønsker for 2020

I 2020 skal vi fortsette med det vi er gode på og bli enda bedre der det er mulig. Vi har mange spennende prosjekter på gang, og mange nye ting vi ønsker å realisere.

Innflyttingsklare boliger på Sandsbråten Panorama

Vi har et sterkt ønske om at i Sigdal skal det stå nye boliger ferdig bygd og innflyttingsklare. Det er stadig vekk brukte boliger til salgs i Sigdal, men nye og innflyttingsklare boliger er mangelvare. På Sandsbråten Panorama vil vi nå tilby nye og freshe boliger som er innflyttingsklare, med panoramautsikt. De første boligene for salg vil stå ferdig til jul 2019. Utover i 2020 vil det stå fler boliger for salg klare, i forskjellige størrelser og prisklasser.

Hestehagan i Drammen

Blink Hus Sigdal AS har i 4 år jobbet med regulering av et område på Åssiden i Drammen. Denne reguleringsplanen er nettopp godkjent og er et samarbeid med maskinentreprenør Habex fra Sigdal og Roar Koppergård. Her vil første byggetrinn på 6 boliger være innflyttingsklare i løpet av 2020.

Flere planlagte prosjekter    

Vi har planlagt en god del leiligheter på gamle E-verkstomta i Prestfoss. Prosjektet følger reguleringen av Prestfoss Sentrum. Denne regner vi med er klare i løpet av 2020.

På Haglebusetra regulerer vi et stort område til fritidsboliger. Finner vi minste motstands vei, så er denne også klar i løpet av 2020.

Ellers tegner vi også på mange andre spennende prosjekter, så det er nok av planer og ting som vil skje rundt Blink Hus Sigdal i åra fremover.

Kontorlokalene i Krokstadelva.

Kontorlokalene i Krokstadelva.