– Jeg er skikkelig stolt, tusen takk til alle som stilte opp

Ordfører Tine Norman retter en stor takk til alle som engasjerte seg under lørdagens sykkelritt. – Jeg er skikkelig stolt av hvordan vi viste fram Sigdal, tusen takk til alle som stilte opp. Jeg tror markedsverdien av dette er stor, sier hun.

Ordføreren selv stod på Nerstad da rytterne suste forbi, sammen med en gjeng fra Nedre Sigdal Idrettsforening. Hun hadde nemlig hatt et oppdrag med å vie et brudepar på Nerstad denne dagen, og ble godt synlig i TV-ruta med ordførerkjede og flagg.

Skjermdump fra TV2.

Skjermdump fra TV2.

Fantastiske TV-bilder

– Jeg må innrømme at jeg var veldig spent på hvordan oppmøtet ville bli. Dette var jo noe helt nytt. Men etter å ha sett TV-bildene i etterkant, og snakket med folk, så skjønner jeg at sigdølingene virkelig har stilt opp. Både som publikum og som vakter. Det må vi takke alle sammen for. Det ble fantastiske TV-bilder med folk langs veiene, flagg og kostymer. Vi fikk vist fram bygda på en unik måte. Dette var skikkelig moro, oppsummerer ordføreren.

Rosende omtale av Norefjell-regionen

Selv var hun invitert til middag på Bøsetra lørdag kveld, sammen med ordfører-kollegaene fra de andre vertskapskommunene og andre VIP-gjester. Hun fikk også anledning til å snakke med arrangørene, som skrøt av Norefjell-regionen.

– Syklistene var fornøyd med å få en fjelletappe og skrøt av opplegget rundt. Vinneren, Annemiek van Vleuten, sa at hun gjerne ville komme tilbake. Vi håper at Ladies Tour of Norway vil arrangeres her flere ganger, sier Tine Norman.

Flere muligheter

Per Arne Lislien fra Sigdal Utvikling er også strålende fornøyd med lørdagens sykkeletappe. Han deltok i den lokale bilkortesjen som kom før syklistene, og håper at dette ikke er siste gangen vi har sett Ladies Tour of Norway i vårt område.

– Alle som var med på kjøreturen syntes det var skikkelig gøy. Det lover godt! Jeg tror vi har startet noe som gir muligheter. Et sykkelritt passerer på en-to-tre, men vi må utvikle videre at det skjer noe langs løypa i 30-45 minutter, som ulike lokale arrangementer, oppsummerer Per Arne Lislien.