– Holmvassløpet blir en pangstart på påska

På Tempelseter Trollstue og Haglebu Fjellstue rigger de seg klare for Holmvassløpet. De skal gjøre sitt for at palmesøndag 2. april blir en festdag for små og store skiløpere.

Eggedal IL har arrangert Holmvassløpet siden midten av 70-tallet. Årets Holmvassløpet blir det 47. i rekken. Like sikkert som at turrennet arrangeres palmesøndag, er det at starten går på Haglebu, og at målgang er på Tempelseter. Holmvassløpet er derfor tradisjon også for de næringsdrivende på de to stedene.

Haglebu Fjellstue ser fram til en folkefest

– Holmvassløpet er en tradisjon for oss på Haglebu Fjellstue også. Starten går alltid hos oss, og det betyr at det er mye folk her. Det betyr mye for oss og er veldig hyggelig. Vi ser fram til en folkefest, sier Mona Olsen på Haglebu Fjellstue.

I tillegg til at starten på turrennet går hos dem, er det også mulig å ta påmeldingen her på morgenen om du ikke har gjort dette på forhånd. Fjellstua har åpent fra morgenen av, med salg av diverse kioskvarer.

12066
– Når bussene kommer tilbake fra Tempelseter etter fullført løp, står vi klare med trubadur, servering av god mat og alt, forteller Mona.

Hun ser fram til en dag med liv og røre på fjellstua. De vil holde åpent utover kvelden denne palmesøndagen. Nærmere info vil komme når påskeprogrammet publiseres nærmere påsken.

Trubadur og god stemning på Tempelseter

– Vi gleder oss stort til palmesøndag og Holmvassløpet. Dette er stort for hele Eggedal, og et kjempeviktig arrangement for oss, som gir oss en pangstart på påska, forteller Tone Besserud på Tempelseter Trollstue.

De har allerede booket trubadur til dagen, slik at det blir musikk og topp stemning ved målgang på Tempelseter. Været avgjør om musikken blir inne eller ute.

– I tillegg vil vi ha varm grill, så vi kan tilby noe å bite i, samt masse godt å drikke, både varmt og kaldt, forteller Tone videre.
7882

Lyden av musikk over høyttalerne, skisko som klikker over gulvene, ski som står tett i tett i snøkantene og lukta av grill er etterlengtet etter flere år med alternative pandemi-gjennomføringer og avlysning på grunn av snømangel. Nå ligger alt til rette for at Holmvassløpet 2023 blir et vellykka arrangement.

Tempelseter Trollstue åpner kl. 07.00 med en begrensa meny, slik at de som skal ta buss eller reise til Haglebu på annet vis kan stikke innom på morgenen. Trollstua stenger 19.30 palmesøndagen, med mindre det fortsatt er fullt hus.

– Vi ønsker alle som blir med på Holmvassløpet hjertelig velkommen innom oss. Vi håper også de som ikke skal gå tar turen til oss på Tempelseter Trollstue, og lager liv og røre i målområdet, avslutter Tone.

Om Holmvassløpet

  • 23 km langt turrenn i lett kupert terreng for hele familien.
  • Ingen tidtaking.
  • Matstasjon midtveis med servering av saft og varme griller.
  • Buss til og fra inkludert i prisen.
  • Diplom til alle som deltar, merker etter 2. og 5. gang. Premiering etter 10, 15, 20 osv. deltagelser.
  • Det trekkes også premier på startnummer i målområdet.
  • Musikk og servering ved målgang. 

Du kan melde deg på Holmvassløpet her: https://signup.eqtiming.com/?Event=Holmvasslopet

Støtt det lokale idrettslaget og bli med

Leder i Eggedal IL, Øystein Frøvold, har en oppfordring til nye og erfarne deltagere i Holmvassløpet:

– Endelig blir det tradisjonelt Holmvassløp igjen! Støtt det lokale idrettslaget, Eggedal IL. Ta med deg familien og meld deg på, sier Øystein.

Under kan du se bilder fra noen av de tidligere års Holmvassløp.