Gratis utendørs aktivitetsdag for ALLE i Sigdal!

Bor du i Sigdal og er mellom 0 og 110 år? Da håper skigruppa i Nedre Sigdal IF at DU blir med på gratis utendørs aktivitetsdag lørdag 28. oktober kl. 10-14. Her kan du prøve rulleski, skihopp, orientering, håndball og fotball. Gratis matservering.

Det hele startet som et kick-off for vinterens skisesong, og har utviklet seg til å bli en innholdsrik dag med samhold, idrettsglede og inkludering i fokus, forteller to av skigruppas primus motorer, Berit Grønhovd Wiersdalen og Anders Backe.

– Vi ble inspirert av aktivitetsdagen i forbindelse med 125-årsjubileet som vi hadde i fjor, og tenkte at en sånn dag burde vi ha hvert år, sier Anders Backe.

Dermed ble ideen om å sparke i gang skisesongen med utendørs moro født. Aktivitetsdagen er imidlertid ikke bare for noen få utvalgte. 

Alle som bor i Sigdal, fra øverst til nederst i bygda, uavhengig av klubbtilhørighet, er velkommen til å delta.
14624

Klippekort for aktiviteter og mange uttrekkspremier

De som vil være med på aktiviteter registrerer seg når de kommer, fra klokken 9.30. De får da utdelt et klippekort som skal brukes på de ulike aktivitetene, nesten som lekene på 17. mai. Alle som har registrert seg, blir med i trekningen av masse flotte uttrekkspremier.

– Dette blir en dag med bare moro, og ikke noe fokus på konkurranse. Vi har ingen aldersgrense for deltagelse, og det koster ingenting. Dessuten har vi fått med oss en kjempeflink kar fra Norges Skiforbund, klubbutvikler Einar Aabrekk, som skal sette oss i gang med leik fra klokken 10, sier Berit Grønhovd Wiersdalen. 

Einar Aabrekk skal også lede rulleski-leiken som deltagerne skal få prøve seg på gruppevis. Alt av utstyr har de til utlån, men de som har skisko og sykkelhjelm selv, kan gjerne ta det med seg.

Anders Backe skal lede stasjonen for skihopp. Her blir det hopping på plast, i en flyttbar hoppbakke som Nedre Sigdal IF nylig har fått av Vikersund IF. Hoppski og annet utstyr til denne stasjonen har de til utlån.

Også gruppene for orientering, håndball og fotball har sine stasjoner med forskjellig moro. Det er ikke nødvendig med fotballsko eller lignende.

14631

Gratis servering, fyr i bålpanna og god stemning

I kiosken kan du få wienerpølse av svin eller kylling, varm og kald saft, kaffe og sjokoladekake. Det koster ikke noe. Berit forteller at det blir fyr i bålpanna, musikk over høyttaleranlegget og god stemning. 

– Alt foregår utendørs, så det er viktig å kle seg godt, sier Berit. Har du spørsmål, kan du ringe henne på tlf. 908 87 521. 

Berit sier også at klubben vil benytte anledningen til å ta film- og fotoopptak denne dagen. Om du eller dine ikke skal filmes eller fotograferes, gi beskjed til Berit om dette.