Feiret åpning av ny avdeling

Avdelingen har allerede vært i drift en måned, men onsdag 1. desember var det offisiell åpning av avdeling Gul i Prestfoss barnehage. Det ble snorklipping, boller og selvsagt gul saft!

– Det har blitt utrolig fint her. Lunt og åpent, og de ansatte sier det er funksjonelle rom hvor de har god plass. Det er veldig fint å høre, sier ordfører Tine Norman. Hun er selvsagt veldig glad for at det var behov for flere barnehageplasser i Prestfoss.

Innsatsen som har vært lagt ned for å få på plass den nye avdelingen er formidabel.

– Nå har vi 9 barn her og fra nyttår blir det 12, sier nyansatte Linn Mjøseng. Hun mener de minste barna får en rolig og fin start på barnehagetilværelsen her på Gul.

Ordfører Tine Norman og ansatt i barnehagen Linn Mjøseng. På armen sitter en av de små på Gul - lille Vilma.

Ordfører Tine Norman og ansatt i barnehagen Linn Mjøseng. På armen sitter en av de små på Gul - lille Vilma.

Rask snorklipping i kulda

Kathrine Braathen Evju er daglig leder i Prestfoss barnehage. I en kort takketale før snorklipping i minus 12 grader, takket hun alle som har bidratt til at en ny avdeling kunne åpne på rekordtid – politikerne, kommunen, de ansatte i barnehagen og foreldrene som har vært med på dugnad.

På besøk var også noen av de store barna i barnehagen.

Satellitt-avdeling ble løsningen

Prestfoss barnehage er en privat og foreldrestyrt barnehage. Fra før har de avdelingene Blå og Grønn. Her er det allerede trangt nok om plassen, så å fylle opp disse ytterligere var ikke mulig. Lokalene leier de av Sigdal kommune. Derfor var det kommunen som ble kontaktet da behovet for en tredje avdeling meldte seg. Mange av foreldrene som søkte plass i barnehagen bor i kort avstand til barnehagen og Kathrine ville gjerne kunne tilby dem en plass i Prestfoss barnehage. Alternativene ville vært at foreldre bosatt i Prestfoss måtte kjøre til Nerstad eller Eggedal med barna.

Prestfoss barnehage og eierstyret kontaktet som sagt kommunen. I utgangspunktet var tanken å bygge på barnehagen, og som et alternativ ble det foreslått å benytte en tom kommunal enebolig som ligger rett i nærheten.

I april i år vedtok et enstemmig kommunestyre at barnehagen skulle få disponere eneboligen som en såkalt satellitt-avdeling. Målsetningen var å kunne ta i bruk bygget som barnehage fra 1. oktober, altså bare noen måneder senere. Dermed startet en dugelig oppussingsinnsats. De ansatte har selv bidratt med masse, kommunen stod for selve oppussingen og foreldre har bygget både sandkasse og vognskur.

Det ble riktignok noen forsinkelser, men 1. november tok Prestfoss barnehage i bruk sin nye avdeling. Her går de minste barna og det er ikke tilfeldig at det er de som får være litt for seg selv. Å starte i barnehage er en stor overgang i seg selv, om ikke 1-åringene skal bli helt overveldet av alle de større ungene.

På bildene under kan du se hvor fint de har fått det.