Ekstrem stolpejakt – skal besøke alle 205 på én dag

Olav Engen (72) tar med seg sønnen Ole og svigerdatteren Jannicke på en ekstrem Stolpejakt gjennom Sigdal lørdag 30. juli. I løpet av dagen er målet å nå alle de 205 stolpene, fra Haglebu i nord til Nerstad i sør.

Planen for dagen er å starte på Haglebu klokken 5 lørdag morgen, med et tidsskjema på å bli ferdig rundt klokken 21 på kvelden. De tre stolpejegerne skal benytte seg av bil mellom de ulike områdene. Ruta vil bestå av 80 stolper på Haglebu, deretter biltur til Madonnastien med sine 30 stolper. Videre går ferden til Tempelseter med nye 30 stolper og så 20 stolper i Eggedal. I Prestfoss og opp til Olhovd venter 25 stolper, før de siste 20 stolpene på Nerstad og opp til Allmannsåsen.

Hvem begir seg ut på en slik ferd?

Olav Engen er tidligere o-løper, løper og ultraløper. Han begynte med Stolpejakt etter en hjerteoperasjon i 2014 og runder nå 20 000 stolper i året. Med seg på den strabasiøse utfordringen i Sigdal har han sønnen Ole og svigerdatteren Jannicke. De to har gått fra å være voldsomt overvektige for to år siden, på henholdsvis 165 og 145 kilo, til nå å ha halvert vekten sin, kun med egeninnsats. Begge har blitt ivrige løpere, kraftig inspirert av Olav.

Jannicke og Olav har halvert kroppsvekten de siste to årene.

Jannicke og Olav har halvert kroppsvekten de siste to årene.

I forkant av turen er trioen usikre på hvor mange kilometer det vil bli til slutt. Men de antar at det i hvert fall vil passere 50 km med god margin.

Om du er på tur i området denne lørdagen og får møte disse tre inspirerende menneskene, gi dem gjerne et vennlig smil, noen oppløftende ord og hei dem frem på sin vei gjennom Sigdal!

Populært med stolpejakt i Sigdal

Arvid Nelson, turistvert på Haglebu og primus motor for Stolpejakten i Sigdal, forteller at i slutten av juli har de nå passert 87 000 besøkte stolper.

– Stolpene er besøkt av nærmere 2500 forskjellige stolpejegere. På samme tid i fjor hadde vi akkurat åpnet kartet på Haglebu og endte opp med 59 000 stolperegistreringer i 2021. Vi forventer derfor over 100 000 besøkte stolper denne sesongen, forteller Arvid.

 

Arvid Nelson er turistvert på Haglebu.

Arvid Nelson er turistvert på Haglebu.

De får statistikk fra hver stolpe og kan derfor kartlegge hvilke stolper som er mest populære.

– Madonnastien og Haglebu-kartet er de som er mest besøkt med nærmere 1100 forskjellige stolpejegere. På de øvrige kartene har mellom 600 og 800 stolpejegere gått. Det er slett ikke alle som går i fjellet som er stolpejegere, så vi kan nok legge til grunn at det er fem ganger flere turgåere. Det gir nok et godt bilde på hvor mange som er ute i fjellet, avslutter han.