Egenberedskapsuka 2023

Hvordan være forberedt på krise? Her får du informasjon, tips og råd i anledning Egenberedskapsuka 2023.

Slik blir du bedre forberedt på krise

Tema for årets utgave av Egenberedskapsuka er ØVE. Sigdal kommune oppfordrer alle innbyggere og fritidsbeboere til å øve og ta nødvendige grep for å styrke egenberedskapen.

Den landsomfattende Egenberedskapsuka 2023 gjennomføres fra mandag 30. oktober til søndag 5. november. På https://forberedt.sikkerhverdag.no/ finnes fire enkle øvelser alle kan gjennomføre på mobilen, og mange gode tips om hvordan man kan dekke de grunnleggende behovene i en krisesituasjon.

Du er en del av Norges beredskap – også på hytta

Ved store hendelser og kriser som rammer mange, kan ikke alle få hjelp med en gang. Da må myndighetene prioritere hjelp til dem som trenger det mest. Erfaring viser at mange også velger å reise til fritidsboligen sin, dersom krisen rammer sentrale boligstrøk.  

Det betyr at både innbyggere og fritidsbeboere må være forberedt på å klare seg selv noen dager hvis de mister strømmen, telefon-/internettforbindelsen, tilgangen på rent drikkevann eller WC – eller det blir vanskelig å komme seg ut for å handle.

Ved å være forberedt bidrar du til at de som trenger det mest, får hjelp først i en eventuell krisesituasjon. På den måten er du en del av Norges beredskap.

Hele Norge øver

Øvelse gjør mester. Det gjelder også for krisehåndtering.

Ta praten med de rundt deg om hva som kan skje og hvordan dere skal håndtere det. Øvelser gir oss bevissthet, kunnskap og trening. Da står vi bedre rustet til å komme oss gjennom små og store kriser.

Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) anbefaler at alle landets husstander styrker sin egenberedskap. Egenberedskapsuka arrangeres av DSB i samarbeid med kommuner, statsforvaltere og sivilforsvarsdistrikter over hele landet.

Bildet øverst i saken viser utstilling av råd og tips for egenberedskap, på kommunehuset i Prestfoss.