Artikkel Bo og jobbe

Camp Sigdal

Nedre Sigdals fotballag for jenter 15 skulle egentlig vært på treningsleir i Sverige, men dette ble dessverre avlyst på grunn av koronaviruset. Laglederteamet, med Lars Green og Roger Hansen i spissen, visste imidlertid råd for alternativ trening og sosialt samvær. Resultatet ble Camp Sigdal.

Det er ikke noen småtur ti av jentene på laget har lagt ut på. Med sekker på ryggen, pakket fulle av klær og overnattingsutstyr, har de i løpet av tre dager gått om lag 50 km på varierende underlag.

Turen startet på Nerstad, så videre på skogsveier og stier i Eikjedalen, opp til Vatnås før ankomst på første campsted – Sølvtjernmoen på Grenskogen. De voksne kjørte følgebiler langs veien, og hadde med seg to lavvoer til overnattingen.

Jentene har selv tatt seg fram med kart og kompass, og for å sikre at de ikke jukset, måtte de innom ulike stopp på veien og levere selfie fra stedet, samt svare på noen oppgaver før de kunne gå videre. Feil svar ga tre minutters pålagt venting før de kunne gå videre. De har vært delt inn i to lag – Team Monsen og Team Nansen. Lagene har startet etappene med 15 min mellom seg. 

Regnet satte turgleden på prøve

Dag én ble en våt opplevelse. Trener Lars mener det må ha vært den mest regnfulle dagen hittil i år. Det bøtta ned, og sko og klær ble tørka etter beste evne på kvelden, med varierende hell.

Dag to gikk fra Sølvtjernmoen til Bergerud, videre til Grågalten, Olhovd og ned til Prestfoss. Denne dagen var jentene mer heldig med været på formiddagen og fikk noen glimt av sol, før regnet igjen kom tilbake. Regnet som traff dem da de var omtrent på Grågalten var voldsomt, og ingen kunne gå tørrskodd fra det. Ved ankomst på Prestfoss stadion, der lavvoene var klare for siste overnatting, var alle igjen blitt gjennomvåte. En liten trøst var servering av pizza, og tørt vær resten av turen. Lars og Roger roser foreldrene som har kommet til campen med mat og drikke.

Dag tre og siste etappe gikk fra Prestfoss til Eikjesetra, Kvislesetra og Allmannsåsen før målgang på Nerstad. Denne dagen var det steikende sol, så bading i elva på Nerstad var en avkjølende gevinst. Campen ble avsluttet med grilling, der foreldrene også var med.

– Vi har en helt unik foreldregruppe på laget, med en dugnadsånd som sørget for at turen gikk knirkefritt, roser Lars.

Lars Green og Roger Hansen.

Lars Green og Roger Hansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Siste overnatting var i Prestfoss.

Siste overnatting var i Prestfoss.

Moro og slitsomt

Underveis på gåturen har etappene blitt krydret med poster som inneholdt quiz eller en utfordring. Dette har resultert i mye latter. Men at jentene bare har kost seg, er nok en overdrivelse. Dette har også vært en gedigen mestringsøvelse for jentene. Selv om de spiller på et 15-årslag, spenner alderen på jentene fra 13 til 16, over fire klassetrinn. Og å gå omtrent 1,5 mil med tung sekk på ryggen, tre dager på rad, er en prøvelse. Trenerteamet mener også, med glimt i øyet, at det har vært med såpass mye godteri i sekkene på turen, at dette var en medvirkende årsak til klaging på tunge sekker.

– Det har vært moro, men også veldig slitsomt, lyder jentenes dom over opplegget. På kveldstid har de moret seg med dans som har spent fra sving til polka, stekt pinnebrød, prøvd fiskelykken og spilt volleyball.

– Det beste med turen har vært å være sammen, og å komme fram til campen på kvelden, forteller jentene, som nå skal ta seg en velfortjent sommerferie.

8718