6 ting å gjøre i påsken

Er du så heldig å ha noen fridager i påsken og ønsker tips til hva du kan gjøre? Her har vi samlet noen forslag til påskeaktiviteter.

Snø er mangelvare mange steder denne påsken, men det betyr ikke at man ikke kan finne på mye morsomt for store og små. Her er 6 tips til påskeaktiviteter:

1: Påskerebus og eggejakt

Rebus og eggejakt hører påsken til for mange. Enten du vil lage underholdning for barna i familien, de voksne, eller begge deler, kan påskerebus og eggejakt virkelig sette fart på kreativiteten. Sett opp en passende løype rundt boligen eller hytta, eller innendørs for den saks skyld, og varier med spørsmål og praktiske utfordringer. Avslutt rebusen med eggejakt og en real pølsefest rundt bålet, og husk premieutdeling.

11280

2: Holmvassløpet – gå hvor du vil, du trenger ikke engang ski!

Snømangelen i år har gitt utfordringer for det tradisjonelle Holmvassløpet. Årets vri er derfor at du kan gå når og hvor du vil frem til 18. april. Det eneste du trenger å gjøre er å melde deg på, og registrere deltakelsen med et bilde av sjekkpunktet på enten Haglebu eller Tempelseter. Og du trenger ikke engang å gå på ski – du kan også ta en tur til fots eller med truger. Alle som deltar får diplom og er med i trekningen av flotte premier. Det er også premiering for deltagelse som vanlig, med premie for gang nummer 2, 5, 10, 15 osv.

Mer info finner du her: holmvasslopet.no

Vil du gå Holmvassløpet, men så ser det slik ut? Husk at du også kan gå på beina i år! Foto: Helge Jakob Hollerud.

Vil du gå Holmvassløpet, men så ser det slik ut? Husk at du også kan gå på beina i år! Foto: Helge Jakob Hollerud.

3: Besøk Haglebu Skisenter

På Haglebu Skisenter har minusgradene den siste tiden gjort at de har fått produsert en del snø. De har derfor garantert snø for deg som vil stå i bakken! Haglebu Skisenter holder åpent kl. 10.00-16.30 i påsken.

3468

4: Gå på truger

Nå er det fine forhold for truger flere steder i fjellet. Dette er et flott alternativ til fotturer og skiturer når snøforholdene er utfordrende. Har du ikke truger selv, kan du leie av Sigdal Aktiv og hente dem i Eggedal. De har truger i dame- og herrestørrelse. Pris for dagsleie er 300,- kr per par, og 100,- kr per påfølgende dag. Du kan også leie truger og ha dem hele påsken for 600,- kr. Kontakt Sigdal Aktiv for å reservere truger og avtale henting.

Og etter en tur i frisk luft, ta turen innom et av de lokale spisestedene i nærheten og nyt middagen der!

Du kan leie truger hos Sigdal Aktiv. Foto: Sigdal Aktiv.

Du kan leie truger hos Sigdal Aktiv. Foto: Sigdal Aktiv.

5: Kahoot

Dette enkle, digitale spillet er populært blant mange. Du velger selv spørsmål og svaralternativer du vil ha med, og kan dermed tilpasse det til alle aldre og vanskelighetsnivåer. Perfekt som en samlende aktivitet for både store og små, venner og familie. Kahoot kan du laste ned som en app på mobilen din.

6: Gjør påskefrokosten morsom og bak søte kyllingmuffins

Kokte egg hører med påskefrokosten for mange. Men hvem har sagt at det bare må være vanlige egg? Hva med å servere sjokoladeegg en dag og gjøre frokosten ekstra morsom? Dette kommer garantert til å glede mange. NB: Kinderegg ble nylig trukket tilbake pga. mistanke om sammenheng med et pågående salmonellautbrudd i flere europeiske land. Tilbaketrekkingen gjelder Kinder Surprise, både enkle og i 3-pakning, Kinder Mini eggs, Kinder Surprise Maxi og Kinder Schokobons. Har du kjøpt disse produktene før tilbaketrekkingen, skal de ikke spises. Men det finnes heldigvis alternativer!

Gult er kult, og de fleste kaker kan bli påskete med den riktige pynten. Vil du ha fremgangsmåten på noen søte kyllingmuffins, prøv denne oppskriften fra TINE: Søte kyllingmuffins. Disse er perfekte å bake og pynte sammen med barna.

11281