4 fine høstturer

Høsten kom snikende i år også, med sine fine farger og kjøligere temperatur. Høsten kan by på mange fine naturopplevelser og her får du 4 turforslag. Denne saken er hentet fra arkivet - den ble først publisert på sigdal.no i september 2018

Tur 1:

Ranten 1419 moh. 

Det heter seg at Ranten var modell for Th. Kittelsens berømte maleri "Soria Moria". Med sine karakteristiske taggete profil skiller den seg ut på Norefjellplatået og er lett å kjenne igjen. Taggene kalles på dialekt for "Rantehønna", dvs. Rantehorna.

Turen starter fra parkeringsplassen på Tempelseter, og følger samme sti som til Høgevarde fram til stikrysset ved Raudmyra. Her tar man til venstre og følger stien som går mot Gråfjell. Følg stien i 1 km og ta opp skråningen til toppen av Ranten.

Fra Ranten er det flott utsikt mot Gråfjell i nord som er Norefjells høyeste fjelltopp med sine 1466 m.o.h. Mot sørvest ser man Holmvassnatten og Drotninggutunatten med bl.a. Holmevatn og Steinveggvatnet i front, og sørover kan man se de grønne jordene nedover i dalføret. 

Les mer om turen på ut.no

 

4434
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tur 2:

Drotninggutunatten 1233 moh.

Flott høyfjellstur i Eggedalsfjellet, med kanskje den fineste utsikten over bygda vår?

Turen er lett tilgjengelig fra hytteområdene i Hamregrenda, Skaresetran, Skareåsane og Markeli. Stien til topps har blitt blåmerka sommeren 2016 og vil etterhvert bli skilta og kloppa over fuktige myr områder. Vidt skue over Sigdal, Norefjell og Eggedalsfjella fra toppen. 

Kart og mer informasjon finner du på ut.no

4435
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tur 3:

Skinnatten 1070 moh.

I vest ser man Haglebunatten og Sloko, i nordvest Bergshammeren og Flentpiken, mot øst ser man Bekkerudsjøen, Gråfjell og Holmvassnatten og i sør ser man Andersnatten. Terrenget stiger de to første kilometerne, men etter dette er det flatt og fint høyfjellsterreng å gå i.

Turen starter ved Haglebu Feriesenter (Turistheimen). Følg vinterløypetraseen, til høyre for Røde Kors hytta, etter noen hundre meter blir stien smalere og den krysser alpinbakken. Etter 2,1 km kommer den inn på turistforeningens løype. Følg den et lite stykke, følg blåmerker til høyre. Etter ca 2,5 km ta av fra tydelig sti og følg blåmerker over et lite svaberg med varde.

Dette er en fin tur for både liten og stor. 

Les mer om turne på ut.no

 

 

4436
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tur 4:

Andersnatten 733 moh.

Andersnatten var også et yndet motiv for kunstneren Th. Kittelsen som fra sitt atelier i Lauvlia hadde direkte utsikt mot dette fjellet. Fra toppen av Andersnatten kan du se til 7 prestegjeld. I tillegg kan du se Norefjell i øst, Jonsknuten på Kongsberg og Gaustadtoppen i vest.

Turen starter ved Andersnattjern (414 m.o.h.), der det er parkeringsplass og informasjonstavle. Stien går på vestsiden av Andersnattjern og over ei stor myr før terrenget begynner å stige.
Stien går mye over bergpartier, og like før toppen deler den seg slik at man kan velge om man vil gå den bratte eller slake stien. På den bratte stien må man klatre litt.

Andersnatten er et yndet mål for fjellklatrere, da den har en bratt, steil vegg mot øst.

Les mer om turen på ut.no

 

4437

Dere finner flere turer på eggedal.no eller på ut.no. Har dere spørsmål så ta kontakt med Sigdal og Eggedal Turistservice AS på 32714808, post@sigdal-turist.no eller kom innom og besøk oss på kontoret i Eggedal sentrum. Kart kan du kjøpe hos oss. 

God tur.