Artikkel Annonseinnhold

23. desember: Skare & Nes – en sammensveisa gjeng med sveisere

Annonseinnhold: Innholdet i denne artikkelen er betalt av annonsør og kan inneholde annonselenker/ og eller produktplassering.
På Nerstad industriområde ligger Skare & Nes, en erfaren spesialist innen påbygg, reparasjon og service på store maskiner.

Skare & Nes er spesialister på påbygg til container-, tømmer- og dumperbiler samt tilhengere. I tillegg er de forhandler av Palfinger-kraner og utfører reparasjon og service på forskjellige maskiner innen jord- og skogbruk og anlegg. De er med andre ord noen «alt-mulig-menn» og en sammensveisa gjeng.

Det var Leif Skare som etablerte firmaet «Leif Skare Sveis & Rep» i 1992. I 1996 kom Odd Nes inn som partner, og dermed ble Skare & Nes etablert. I juni 2016 døde dessverre Leif brått, og tvillingene Signe og Jostein Skare tok over som eiere etter faren. Kjetil Gjellerud, som har vært ansatt hos Skare & Nes i mange år, har vært daglig leder siden.

– Ja, hvor lenge har jeg vært her. Det er vel siden 1997 eller 1998, tror jeg, sier Kjetil.

Han trives godt på jobb og har travle dager. Mens vi prater, ringer telefonen stadig. Det er mange som skal ha tak i påbyggerfirmaet på Nerstad. Kjetil er en av de med lengst fartstid i firmaet, i tillegg til Andreas Ramstad.

2020 blir et bra år for bedriften

– Koronaen tok oss litt i vår, men alt i alt blir 2020 et bra år for oss. Vi regner med å merke noe nedgang i januar og februar, siden det går noen måneder fra kunden kjøper seg bil eller maskin, til vi kommer inn i bildet. Det var jo ingen som handlet vilt om seg i mars, sier Kjetil ettertenksomt.

De driver i et tøft marked, men salget av norskproduserte påbygg av høy kvalitet går bra.

Kundene er fra nær og fjern. Hovedtyngden kommer fra området rundt Drammen og Hønefoss. Dette skyldes et tett samarbeid med bilforhandlere i området, blant annet Scania.

Henrik har vært her i 14 år

Ute i verkstedet er det høyt under taket. Det må det være, skal man få inn maskiner av den kaliberen som Skare & Nes driver med. Her møter vi blant annet Henrik Kollerud. Til tross for at han bare er 32 år, har han hele 14 år bak seg hos Skare & Nes. Man skulle tro det sier sitt om arbeidsplassen.

– Enten så trives han, eller så skjønner han vel ikke bedre, ler Kjetil.

Henrik er travelt opptatt med en lastebil fra et lokalt firma, men tar seg tid til en kort kommentar: 

– Jeg begynte hos Skare & Nes som lærling og har vært her siden, sier Henrik. Bedriften har hatt flere lærlinger opp gjennom årene, og flere av dem har blitt værende når fagprøva er bestått.

Henrik har, i likhet med alle de andre, kort vei til jobben. Skare & Nes er en viktig arbeidsgiver lokalt, med totalt 10 navn på lønningslista.

En av de to damene i gjengen finner vi inne i resepsjonen. Her sitter Aud Haugen Sund som er kontoransvarlig. Hun deler plassen på kontoret med Gerd Mjøseng, som tar seg av papirarbeid og fakturering.

– Uten Aud og Gerd hadde jo dette stoppa. De har oversikten over det meste, roser Kjetil.

Trenger flere erfarne sveisere eller bilpåbyggere

Arbeidsmengden til Skare & Nes er stabil og god, som den har vært i mange år. Men nå må de snart ansette nye krefter.

– Andreas er i ferd med å pensjonere seg, så vi trenger en erstatter for ham. Da ser vi etter en erfaren sveiser eller bilpåbygger som kan gå rett inn i jobben, sier Kjetil.

Han understreker at det er viktig at den de skal ansette har erfaring med denne typen jobb fra tidligere.

Føler du deg truffet, eller kjenner noen du kan tipse, hører Kjetil gjerne fra deg.

Som en bonus, frister han med at de har tradisjon for noen ganske legendariske julebord.

– I år skulle vi egentlig reist hele gjengen og sett på Håndball-EM, men det ble dessverre ikke noe av, forteller Kjetil. Hva som er planen for julebordet 2021, vites ennå ikke.