Artikkel Annonseinnhold

17. desember: Hvorfor kan varmepumpe være en smart investering?

Annonseinnhold: Innholdet i denne artikkelen er betalt av annonsør og kan inneholde annonselenker/ og eller produktplassering.
Kjell Håvard Flatin hos Fragåt Farve og Miljø mener at varmepumpe er en smart investering. Her kan du lese hvorfor.

– Det er allerede en del hjem i Sigdal som har investert i varmepumpe og har god nytte av det. Vi merker gjerne at folk lar seg inspirere om naboen har kjøpt seg varmepumpe, og jungeltelegrafen går, sier Kjell Håvard.

Fragåt Farve og Miljø har forhandlet varmepumper fra Panasonic siden 2017. Kjell Håvard er glad for at de har valgt å ha akkurat dette merket.

– Panasonic er en stor produsent av varmepumper og er veldig aktive på utviklingssiden, sier han.

– Vi har også knyttet til oss en faglært montør som holder til på Vikersund. Han reiser på befaringer, monterer og foretar service, forteller Kjell Håvard.

9355

5 fordeler med varmepumpe

Her er de fem viktigste fordelene med varmepumpe som Fragåt Farve og Miljø vil trekke fram:

  • Miljøvennlig
  • Øker komforten
  • Bedre innemiljø
  • Gir også god kjøling når det er varmt
  • Kostnadsbesparende

Miljøvennlig

– Varmepumper har blitt mye mer miljøvennlig de siste årene, forsikrer Kjell Håvard. Panasonic bruker det mest miljøvennlige kjølemiddelet som heter R32.

Øker komforten

At varmepumper øker komforten i hjemmet er også en viktig fordel. På de kaldeste vinterdagene kan det ta tid å få det behagelig varmt med for eksempel bare en vedovn. Varmepumpe kan gi en lun og god grunnvarme. 

 – Med varmepumpe kan du få en lun grunnvarme, og gjerne supplere med fyring i vedovn om du ønsker det. Varmepumpa vil da kunne spre varmen fra ovnen på en god måte, slik at du raskt får en god temperatur i huset. Så beholder du også kosen med en knitrende peis eller ovn, sier Kjell Håvard.

 

Bedre innemiljø

Bedre innemiljø blir det fordi varmepumpa filtrerer og uskadeliggjør en del luftbårne partikler, som bakterier, mugg, pollen og virus. Dette gir helsegevinster, særlig for de med astma og allergier.

 

Kjøling når det er varmt

De fleste av oss setter pris på en varm og god sommer, men det er ikke til å stikke under en stol at det kan bli for mye av det gode. Hvem har vel ikke ønsket seg litt kjøling på de varmeste dagene?

– Varmepumper har også en kjølefunksjon, og det er nok mange som ikke tenker over det. Det ligger jo ikke akkurat i navnet, sier Kjell Håvard.

– Om du har varmepumpe, så anbefaler vår montør faktisk at du bruker den året rundt. Det er fordi man får renset gjennom systemene på en god måte ved å bruke den både til oppvarming og kjøling, sier han videre.

 

Kostnadsbesparende

Kjell Håvard gir et eksempel på hvordan det kan være besparende. Kilden han bruker for disse utregningene er Novap (Norsk Varmepumpeforening).

– For en enebolig med et strømforbruk på 25 000 kWh, som vanligvis varmer opp boligen med for eksempel varmekabler og panelovner, kan man spare 4800,- kr i året når man bruker en varmepumpe i stedet. Dette tar da utgangspunkt i en strømpris på 1,- kr per kWh, sier Kjell Håvard.

Men det er en stor investering – vil det lønne seg?

For mange er varmepumpe en forholdsvis stor investering. 

– Du kan få varmepumper i ulike prisklasser avhengig av hvor stort areal som skal varmes opp. Som oftest i prisklassen mellom 20 – 30 000,- kr. Om du kjøpte varmepumpe for en del år siden, merker du deg kanskje at det ikke har vært noen stor prisstigning, sier Kjell Håvard.

– Varmepumpe har ligget ganske stabilt i pris, men samtidig blitt mye mer miljøvennlige og effektive. De har dessuten blitt veldig stillegående, og avgir et lavt sus på rundt 18 desibel. Nå får du også varmepumpe med smart-funksjoner, slik at du kan styre den med mobiltelefonen din, eller snakke til den. Det kan være veldig kjekt, sier han videre.

 

Vil du ha lokale butikker i morgen, må du bruke dem i dag

Å ha fokus på lokal handel har vært et av Fragåt Farve og Miljøs mantraer i lang tid. De tenker ikke bare på egen geskjeft, men også alle de andre lokalbutikkene i bygda.

– I varmepumpe-bransjen merker vi stadig større konkurranse, og det kommer blant annet firmaer helt fra Asker for å montere varmepumper her i bygda. Vi håper folk fortsetter å bruke oss som driver lokalt, og ikke tar det som en selvfølge at vi alltid vil være her. Vil du ha lokale butikker i morgen, må du bruke dem i dag, sier Kjell Håvard.

Kunne du tenke deg å vite mer om varmepumpe, er det bare å kontakte Fragåt Farve og Miljø.

– Kom innom eller ring oss, så forteller vi gjerne om mulighetene som finnes. Vår montør kan stort sett komme ganske raskt på befaring, for å vurdere hva slags type varmepumpe som kan passe i ditt hjem, og hvor den kan plasseres, avslutter Kjell Håvard med et smil.