Folkemusikksenteret i Buskerud

Mobilnavigasjon

Firmadetaljer

Om det er noen som går med planer om studiobesøk,eller trenger lokaler for pre prod til turne o.l , så kan Folkemusikksentret i Buskerud være stedet å besøke.

Her finnes det Mac basert innspillings studio med masse fete mikrofoner ( Neumann /Audiotechnica/Shure /Sennheiser ) div pianoer og konsertflygel, vi har overnatting for inntil 20 personer,enten med selvhushold i eget kjøkken eller catering på huset, vi har flere muligheter mht innspillingsrom , det finnes også ett eget konsertlokale med spesialtilpasset akustikk , vi har øvingsrom med P.A ,alt dette er samlet i en stor 3 etasjers laftet trebygning fra 1850 med fantastisk atmosfære , Huset ligger i Prestfoss i Sigdal, ca 1,5 timers kjøring fra Oslo, her kan man spille og kose seg som det passer seg selv og sin produksjon – ta gjerne kontakt for mer opplysninger.

Et kompetanse- og formidlingssenter for folkemusikk og -dans, først og fremst for Buskerud fylke, og arrangør av den årlige Talentskolen for unge folkemusikkutøvere og dansere (med tilskudd fra Buskerud fylkeskommune), samt medarrangør av den årlige barne- og undgsomsamlingen i samarbeid med Buskerud folkemusikklag. Kontakt folkemusikkonsulent Åshild Wetterhus for mere info:wetterhus@buskerudmuseet.no

Senteret er unikt i landssammenheng.  Folkemusikksenteret er hovedsakelig ansvarlig for å innsamle, lagre og fremme lokal folkemusikk og dans. Folkemusikkarkivet inneholder historiske materialer vedrørende lokal folkemusikk. Lyd, video, bilder, noter,artikler og annet materiale. Lydmaterialet finnes på spoleband, MC (kassetter), DAT kassetter og CD. Høsten 2015 ble museets patheplater ( fra 1904-1918) digitalisert. Målsetting for 2016 er å få oversikt over samling og status quo og at vi i 2017 kan gå i gang med ferdigstillelse digitalisering og tilgjengliggjøring av materialet!

Folkemusikksenteret har også en stor samling av bøker on norsk folkemusikk, landets største samling av Spellemannsbladet (f.o.m. første utgivelse 1941 og fram til i dag).

  • Utlån av hardingfeler
  • Landets største samling av publiserte CDr med folkemusikk (over 1000).
  • Lydarkiv, over 17.000 lydklipp
  • Innspillingsstudio
  • Folkemusikkarkiv og bibliotek
  • Salg av instrumenter/ strenger/ bøker
  • Arrangør av Talentskolen og DKS «Folkemusikkverkstedet»

Bedriftsfaner

Besøk oss

3350 Prestfoss Veibeskrivelse

Ring oss

912 43 171 Ring nå

Mail oss

post​@folkemusikksenteret.no Send E-post

Utforsk mer

www.folkemusikksenteret.no Besøk nettside