event-logo

Sigdalskonferansen 2021

18. NOV 2021
18. november 2021

Velkommen til Norefjell Ski & Spa

Endelig kan vi ønske velkommen til en fullverdig Sigdalskonferanse, med folk i salen og engasjerende foredragsholdere! Göran Persson går på scenen, det samme gjør flere andre, både kjente og lokale personer. I år har vi valgt å ha konferansen på et sted som er godt rigget for arrangementer av denne størrelsen, hos Norefjell Ski & Spa. Har du spørsmål? Ring 920 92 902

Praktisk info

Registreringen starter kl 11.30 - Inngangen til konferansesalen er i 1.etg, ved "Matbaren" på Norefjell Ski & Spa

Parkering i parkeringshuset

Veibeskrivelse
Sigdalskonferansen 2021

Program

11:30 Registrering – kaffe
12:00 Åpning Sigdalskonferansen 2021

Per Skøien
Konferansier

12:15 Min samfunnsarv

Lokal ungdom setter retning for hva de mener er vesentlig for vår utvikling inn i det grønne skiftet og hva de anser som er viktigst i deres arv av samfunnet. 

 

Stepan Ermilov (17)
Leder av Krødsherad ungdomsråd

12:20 Samfunnsarv - bærekraft som rammeverk for fremtidig utvikling

Stine Lise Hattestad Bratsberg mener virksomheter som både jobber for å gagne samfunnet og for å nå egne forretningsmål samtidig er fremtidens vinnere.

 

Stine Lise Hattestad Bratsberg – partner KPMG Pur Sustainability

12:40 Vår samfunnsarv

Hvordan kan kommunene best mulig bidra til fokus på grønn omstilling og nyskapning i lokalt næringsliv? Samtalen ledes av Per Skøien.

 

Knut Martin Glesne ordfører i Krødsherad

Tine Norman ordfører i Sigdal

Stig Rune Kroken kommunedirektør i Krødsherad

Jostein Harm kommunedirektør i Sigdal

12:55 Årets bedrift og Innovasjonscamp Sigdal

Vi kårer årets bedrift i Sigdal. Prisen på kr. 50.000,- fra Skue Sparebank deles ut av juryens leder ordfører Tine Norman og regionbanksjef i Skue Sparebank, Elin Røe Gullingsrud.

 

Vinnerne av Innovasjonscamp i 9. trinn ved Sigdal Ungdomsskole presenterer sin grønne og geniale virksomhet. Prisen på kr. 5.000,- fra Skue Sparebank deles ut av ordfører Tine Norman og regionbanksjef i Skue Sparebank, Elin Røe Gullingsrud.

13:20 Pause – kaffe og pausemat
13:40 Samfunnarven – profiler

Kulturarven i Sigdal

Hege Christina Skredsvig oldebarn av Christian Skredsvig (1854 – 1924)

 

Kulturarven i Krødsherad

Kristin Lindberg tekstilkunstner

 

Generasjonsarven – samfunnsarv og familiebedrift

Torolf, Thormod og Mats Kaugerud

14:30 Samfunnsarven – det beste av det gamle tar vi med oss inn i det nye

Hør Göran Persson sine tanker om hvordan vi tar med oss det beste inn i den nye tiden og hvordan vi utnytter fremskrittene fra den nye teknologien, også i mindre lokalsamfunn.

 

Göran Persson - tidligere svensk statsminister

15:15 Pause – møt Göran i pausen – kaffe og pausemat
15:35 Hvordan tar vi det beste med oss videre?

Snøscooter-pionér med bærekraftsfokus
Bård Heio – gründer Svalbard Adventure

 

Samfunnsansvar og utvikling av Norefjell
Marius Arnesen – resortsjef Norefjell

 

Sofaprat – Felles ansvar for samfunnsarven
Sofaprat mellom Bård Heio, Marius Arnesen og Per Skøien. I tillegg møter vi Håvard Staff Brenno, leder for destinasjonsutvikling i Fredensborg Fritid.

16:25 Hvem vinner til slutt 2.0

Kjetil Kristoffersen er salgscoach og gründeren bak Skandinavias største formidler av foredragsholdere. Pandemien og vår samfunnsarv påvirker også hans syn på fremtiden.

 

Kjetil Kristoffersen – Publicom

16:55 Pause - kaffe og pausemat
17:15 Vårt bondevett

Knut Skinnes er opptatt av å skape klimavennlige løsninger som kan få fram potensialet jordbruket og skogbruket har. Han peker på noen vesentlige retninger for fremtidens samfunn.

 

Knut Skinnes – partner Green House

17:30 Næringslivets fokus på samfunnsarven inn i fremtiden

Bjørn Olav Leer har videreutviklet drømmen om bærekraftig hyttebygging. Hør hans fremtidsambisjoner i samtale med Knut Skinnes, Elin Røe Gullingsrud og Per Skøien.

 

Bjørn Olav Leer – daglig leder LY Hytta AS

17:45 Skråblikk på samfunnsarven

Alex Rosén er et kreativt multitalent med bakgrunn som komiker, musiker, forfatter og med en lang karriere som programleder på TV. Han skal gi oss sitt skråblikk på samfunnsarven.

 

Alex Rosén

18:30 Konferansen avsluttes
20:00 Middagsarrangement

For påmeldte gjester.

Hovedsamarbeidspartner

Samarbeidspartnere

Dette er noen av de som kommer

Göran Persson

Den tidligere svenske statsministeren Göran Persson er kjent for sine retoriske taler og sitt tøffe lederskap. Han mottok den internasjonale miljøutmerkelsen Sofie-prisen i 2007 for sin innsats for å bekjempe klimakrisen gjennom politiske miljøtiltak i Sverige.

Alex Rosén

Jon Alexander Rosén, best kjent som Alex Rosén, startet TV-karrieren i 1974 da han banket på døra til NRK og ytret sitt ønske om å bli kjendis. Det resulterte i en rolle i et fjernsynsteater hvor han spilte mot Liv Ullmann. Han har siden hatt en rik og bred TV-karriere. Vi gleder oss til å høre hans skråblikk på samfunnsarven.

Stine Lise Hattestad Bratsberg

Stine har oppnådd internasjonal anerkjennelse for arbeidet med FNs bærekraftsmål som rammeverk i strategiarbeid både for privat og offentlig sektor. De siste 10 årene har hun kun jobbet med fagfeltet samfunnsansvar og bærekraft og vært en pioner på området i Norge.

Kjetil Kristoffersen

Uten erfaring fra næringslivet, og med lånte midler og et pantsatt hjem, igangsatte Kjetil det som ble tidenes foredragssuksess i Skandinavia; mellom 30 000 og 40 000 mennesker betalte om lag en tusenlapp hver for å oppleve den brannskadde, svenske brannmannen Lasse Gustavsson sitt foredrag, alle i regi av Kjetils selskap Publicom.

Artikler om Sigdalskonferansen 2021