Konsert: Broder Aage Samuelsen i liv og sang

Aage Samuelsen også kalt «Broder Aage», var en norsk predikant, tekstforfatter og komponist av kristne sanger. Broder Aage konsert og kirken ble fylt til randen av begeistrede publikummere. Han var en artist og entertainer og ble invitert til å opptre på store arrangement. I sin ungdom spilte han i danseband og mye av den svingende rytmen høres også i hans egne komposisjoner.

Sammen med pianisten Fred Jorstad tar sangeren Jan Kristian Hverven oss med på et spennende møte med kjendisen, musikeren, predikanten og mennesket Aage Samuelsen. Med sin lune fortellerstemme, fantastiske sangstemme og glimt i øyet blir dette et hyggelig møte mellom broder Aage og publikum.

Alle som har møtt broder Aage husker det - som guttunge opplevde Jan Kristian å få møte han live på Drammensmessa sammen med sin mor og bestemor.

Broder Aage hadde mange tilhengere i musikken, predikanten og ikke minst entertaineren. Aage Samuelsen har vært en stor og viktig del av Fred og Jan Kristians karriere som musikere. I tillegg til utallige hyllester i aviser, radio og TV klarte broder Aage å fornye den kristne musikkarven og i 2002 etter sin død ble han utnevnt til æresdoktor i musikk ved «Live Christian University» i Florida i USA.

Jan Kristian gjorde en rekke forestillinger i 2018 for fulle hus, og høstet svært gode kritikker fra både publikum og presse. Sangeren Jan Kristian Hverven er en enkel sjel på en alder hvor livet har gitt han mange gleder, musikkopplevelser, erfaringer og refleksjoner. Han har lang erfaring innenfor sang og for Jan Kristian er musikk KJÆRLIGHET. Sangkarieren startet nok før han ble født - han er vokst opp i en musikalsk familie. Sin sangfaglige bakgrunn startet i tidlig alder og med 10 år med privatundervisning av blant annet sangeren Sverre Moe videre med sangundervisning fra Norges Musikkhøgskole. Konserter i inn og utland har det blitt og mange kjenner Jan Kristian som "Det syngende blomsterbud" og fødselssanger. Våren 2019 fikk man oppleve han i TV Norges "All together now Norge" noe som var både lærerikt og en unik, spennende opplevelse. Jan Kristian er i dag leder av Musikkens Venner i Sande.

Fred Jorstad pianist har spilt inn CD med et utvalg av broder Aage Samuelsen sine sanger. Jorstad har i sin fortid som taffelpianist på Hotell Continental i Oslo latt seg inspirere til å spille inn noen av de vakreste og mest kjente sangene broder Aage har skrevet. Han har i en årrekke
vært kapellmester på Maran Ata sommerstevne i Seljord og kan alle sangene til Samuelsen.

Vi kan garantere mye fin og engasjerende musikk. Samarbeidet mellom Hverven og Jorstad startet for få år tilbake da de møttes til et spilleoppdrag
i en minnestund. Nå legger de ut på turne høsten 2020 og våren 2021. Billetter kr. 200,- legges ut for salg i august.