-0

Thor Holm Plastvarefabrikk er årets bedrift i Sigdal!

Under Sigdalskonferansen 24. november ble det klart at Thor Holm Plastvarefabrikk AS stakk av med seieren som årets bedrift i Sigdal.

Thor Holm Plastvarefabrikk er en tradisjonsrik familiebedrift i Sigdal. Bedriften ble grunnlagt av Thor Holm i 1962 og datterselskapet Skiguard AS ble grunnlagt i 1987. På Nerstad industriområde i Sigdal produserer de Kingtop hardtopper og Skiguard skibokser. Dette lages i komposittmaterialet glassfiberarmert polyester, og det alle kanskje ikke vet er at produktene håndlages, ved at man støper/ruller produktene for hånd. Alt fra produktutvikling til ferdig produkt, samt lakkering, skjer på Nerstad. De importerer også pickup-utstyr som selges via nettbutikken www.pickupsenteret.no, og gjennom bilforhandlere i Norge. 

Datterselskapet Skiguard har salgskontor og base på Lierskogen. 

Thor Holm Plastvarefabrikk var den første bedriften som etablerte seg på Nerstad industriområde 1. februar 1981.  

Det er veldig stas å bli kåret til årets bedrift. Det betyr jo litt å få anerkjennelse fra lokalsamfunnet etter mange års hard jobbing, sier Dagfinn Holm.
11772

Han synes det er morsomt at Sigdalskonferansen har en slik type premiering, og at det gir litt ekstra motivasjon for alle som vinner prisen som årets bedrift. Dagfinn og resten av familien valgte å gi premiepengene videre til Nedre Sigdal idrettsforening. 

– Det er jo slik at idrettsforeninger alltid har behov for å få inn litt ekstra penger. Vi har sponset mye forskjellig innen idrett gjennom årene, men aldri Nedre Sigdal IF. De er jo tross alt den nærmeste naboen vår også, det er bare en liten skog mellom oss og Sigdalshallen, sier Dagfinn.

Kriteriene

Årets bedrift er en kåring der Sigdal Utvikling setter søkelyset på samtlige bedrifter i kommunen. Alle hovedaksjonærene i Sigdal Utvikling nominerer en bedrift, og de nominerte presenteres for en jury oppnevnt av Sigdal Utvikling og Skue Sparebank. Kriteriene for nominasjon er disse: 

  • Økonomisk utvikling
  • Fremtidsutsikter
  • Innovasjon
  • Digital posisjon
  • Synlighet i media 
  • Samfunnsansvar og bærekraft
  • Andre forhold

Juryens begrunnelse: 

Årets Bedrift Sigdal 2022 har gjennom en årrekke vært en viktig arbeidsplass i kommunen. Bedriften har forbilledlig vist en imponerende evne til å tilpasse seg et konkurranseutsatt marked, og selv med de mange utfordringene i markedet de siste årene har bedriften levert solid vekst og gode resultater. Bedriften scorer høyt på alle kriteriene til årets bedrift, og har en profil som er godt kjent utenfor kommunens grenser nasjonalt, men også internasjonalt. Gjennom sin markedsposisjon oppfatter juryen at bedriften er godt posisjonert for videre utvikling, noe den også har vist de senere år med nye konsepter og utvikling av nye produkter og modeller. Bedriftens motto har alltid vært soliditet og grundighet. Soliditet og grundighet er nettopp det som forbindes med denne familiebedriften. Det legges ned et imponerende antall arbeidstimer fra andre og tredje generasjon hver dag for videre å posisjonere og utvikle bedriften. Måten denne familien jobber sammen på for fremtiden, bør være et eksempel til etterfølgelse. Industri og industribedrifter er viktig for Sigdal. Arbeidsplasser og kontinuitet likeså. Det faktum at vinneren i år også feirer sine 60 år, viser at bedriften i en årrekke har vært en betydelig samfunnsutviklingsaktør i kommunen