Sykkelløype på Nerstad

FAU Nerstad søkte midler fra Skue Sparebank til å lage en sykkelløype på Nerstad. De fikk hele 100 000 kr.

En dugnadsgjeng har stått på de siste ukene, og forrige helg var de på plass med gravemaskin, minidumper, krafser og mer for å ferdigstille sykkelløypa. På lørdag var avdelingsleder i banken, Cecilie Karlsen på plass for å overrekke sjekken på 100 000 kr.

- Det er kjempegøy å kunne bidra med en god sum til dette prosjektet. Ofte gis det mye til idretten, men her var det et prosjekt i regi av FAU som virkelig kan gagne hele lokalmiljøet. Sykkelløypa vil bli en aktivitet som passer alle, og vi håper den blir mye brukt, sier Cecilie Karlsen.

- Det er morsomt at det er tilbud også utenfor idretten. Løypa kan brukes både i skoletida og på fritida.

- Kanskje kommer jeg til å prøve løypa sjøl også, ler Cecilie, og legger til at hun i hvert fall er sikker på at barna hennes kommer til å ville prøve den.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Laget på dugnad

Pengene fra Skue går til leie av maskiner og utstyr, samt kjøp av masser og subus. All arbeidsinnsats er dugnad.

Løypa skal være for store og små, for folk fra hele bygda. Med tiden håper FAU at de kan bygge et større løypenett. Foreløpig er det en liten runde i skogen, med noen morsomme humper og små hopp.

Jan Ottar Andersen i FAU er glad for enda et tilbud på Nerstad for barna våre. – Det er en sykkelløype, men vi ønsker også å bruke den på vinteren med ski på beina. Vi i FAU tenker at dette er et supert tilbud for de som er glad i å sykle og løypa gir oss et bredere tilbud innen idrett. 

- Vi tenker og utvide løypa på sikt, og ønsker at ungene kan være med å bestemme hvordan den skal se ut, sier Jan Ottar.

Anders Backe er ikke i FAU, men er med som «frivillig konsulent». Det var også flere av dugnadsfolka som ikke har barn på Nerstad Skole, men som allikevel ønsket å bidra.

Løypen ligger bak fotballbanen mot skogen og har allerede blitt godt brukt. Flere unger var i gang med å teste løypa allerede i helga, det tyder på at dette kan bli en populær plass.