Artikkel Skape

Skal styrke den lokale innovasjonskraften

Innovasjonskraft er et begrep vi vil høre mye om den kommende tiden. Innovasjonskraft er et kompetansehevende program for private og offentlige virksomheter i Midt-Buskerud og Numedal.

– Vi ønsker at både små og mellomstore virksomheter, offentlige og private, vil være med og skape kultur for endring og innovasjon i vår region, sier Per Arne Lislien. Han er med i styringsgruppa for Innovasjonskraft på vegne av Sigdal Utvikling.

Det er Buskerud Næringshage som samordner satsingen i oppstarten, og samarbeidspartnerne er Sigdal Utvikling, Norefjell Destinasjon, Modum Næringsråd, Nore og Uvdal Næringsselskap, Regionrådet i Midt-Buskerud, Buskerud Fylkeskommune, Innovasjon Norge og Omstillingen i Rollag. Med Innovasjonskraft jobber altså næringsliv og kommuner sammen for å inspirere til nytenkning og utvikling. Prosjektleder fra Buskerud Næringshage er Kristine Nørstebø Presterud.


Så hva er Innovasjonskraft?

Innovasjonskraft er et toårig prosjekt som skal gi små og mellomstore virksomheter i Midt-Buskerud og Numedal kunnskap om metodene som finnes for å jobbe med omstilling og innovasjon. I løpet av 2019 arrangeres det fire inspirasjonsforedrag i regi av Innovasjonskraft.

– Vi vil at deltakerne skal bli kjent med hva som er mulig og hva som er fornuftig for dem. Vi ser at regionene rundt oss har konsentrert seg kun om enkeltmetodikker. Vi ønsker i stedet å presentere flere muligheter, fordi vi tror det er viktig å få kompetanse om ulike måter å jobbe på. Derfor har vi bygget opp programmet Innovasjonskraft. Vi håper dette senker lista for å tenke på innovasjon i egen virksomhet. Målet er selvsagt at programmet skal fortsette for egen maskin når de to årene med prosjektstatus er forbi, sier Per Arne.

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Det er meg det kommer an på»

– «Det er meg det kommer an på». Tenk litt på det. Er ikke det fantastisk begrep? spør Per Arne entusiastisk. Dette begrepet er tittelen på inspirasjonsforedraget til Gyrid Beck Solberg. Det kan du få med deg på Simostranda mandag 19. august fra klokken 18.30.

Gyrid Beck Solberg skal holde foredraget "Det er meg det kommer an på".

Gyrid Beck Solberg skal holde foredraget "Det er meg det kommer an på".

– Da inviterer vi til mingling og mat, presentasjon av Innovasjonskraft og en energiboost av de sjeldne med inspirasjonsforedraget til Gyrid Beck Solberg. Foredraget har fokus på enkle teknikker som kan hjelpe deg med motivasjon og skape mer fokus. Gyrid har nesten 20 års erfaring som foredragsholder, motivator, bevisstgjører og mental trener. Hun bidrar til at enkeltindividet tar ansvar for egne resultater, egen utvikling og egen hverdag, sier Per Arne.


«Innovasjon i praksis» er første program ut

Det er opp til bedriftene selv å melde seg på og jobbe med de enkelte metodikkene dersom de ønsker det. Det første inspirasjonsforedraget gikk av stabelen i vår, da professor Sjur Dagestad fortalte om sitt innovasjonsprogram, «Innovasjon i praksis». Om kort tid starter dette programmet for fullt, med lokale virksomheter på deltakerlista, deriblant flere kommuner.

– Tilbakemeldingene fra virksomheter som har vært med på «Innovasjon i praksis» tidligere er at det krever sitt av dem, men at de får mye tilbake. Det er opp til deltakerne selv å gå inn i arbeidet med åpne øyne og utnytte muligheten, forteller Per Arne. 

Hilde Søraas Grønhovd er kommunikasjonsansvarlig i Buskerud Næringshage. Hun forteller at hun selv har deltatt på programmet «Innovasjon i praksis» tidligere.

– Jeg syntes selv det var veldig bra og håper deltakerne vil finne det like nyttig som jeg gjorde, sier hun.

Tone Ranheim er prosjektleder for «Innovasjon i praksis» i Næringshagen. Hun forteller at det fortsatt er plass til ytterligere to deltakere når de nå starter programmet. Første samling er allerede neste uke og foregår på Norefjell Ski & Spa.

– Samlingene vil bli holdt rundt omkring i vår region og vi gleder oss veldig til å komme i gang, forteller hun.

Per Arne Lislien og Tone Ranheim er klare for å skape kultur for endring og innovasjon i vår region.

Per Arne Lislien og Tone Ranheim er klare for å skape kultur for endring og innovasjon i vår region.

«Technology Shakes» og «Teknologitrender 2020»

I høst kan man også få med seg foredragene «Technology Shakes» og «Teknologitrender 2020».

Hvorfor er det så krevende å gjennomføre daglig drift og omstille samtidig? Inspirasjonsforedraget «Technology Shakes» handler om at det ikke er teknologien i seg selv som er den store utfordringen. Utfordringen er våre inngrodde vaner, holdninger og tankemønstre skapt av hverdagens utallige gjøremål.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Høstens siste inspirasjonsforedrag handler om trender og teknologiutvikling, og hvordan små og mellomstore bedrifter kan bruke teknologi til å bli mer konkurransedyktige. Dette er en kveld for deg som ønsker å ta i bruk teknologi for å henge med i utviklingen eller for deg som er nysgjerrig på hva teknologi kan gjøre for deg og din bedrift.

– Vi gleder oss til å få besøk fra Kongsberg Innovasjon og Semcon til dette foredraget, sier Per Arne.

Er du nysgjerrig på mer detaljer om Innovasjonskraft, de enkelte foredragene og programmene? Da finner du mer informasjon på innovasjonskraft.no.

Vil oppsummere innovasjonsåret på Sigdalskonferansen

Helt på tampen ønsker Per Arne Lislien å minne om Sigdalskonferansen 2019. Konferansen har vært en stor suksess de to foregående årene den har blitt arrangert, og han håper årets vil følge i samme retning.

– Sigdalskonferansen er i år torsdag 21. november fra klokken 14. Da vil vi blant annet få en forrykende oppsummering av innovasjonsåret 2019, med innovasjonsprofessor Sjur Dagestad, røper Per Arne Lislien. Han lover at det vil komme mer informasjon om Sigdalskonferansen i løpet av høsten, men håper folk allerede nå vil sette av datoen.