Sigdal nominert til årets vertskapskommune for næringslivet

1. april avgjøres det – er Sigdal kommune den beste vertskapskommunen for næringslivet? Sigdal er én av tre finalister blant kommunene på under 15.000 innbyggere.

Det er NHO og KS Norge som kårer Norges beste vertskapskommune for næringslivet. Vinnerne kåres 1. april på Kommunalpolitisk Toppmøte i Oslo. 

Ordfører Vebjørn Aasand Seljord uttalte til Bygdeposten at han er svært fornøyd med nominasjonen og plass blant de tre finalistene av små-kommuner. Konkurrentene er Sykkylven kommune og Tinn kommune.

– Dette har vært et tungt satsingsområde, sier ordføreren til Bygdeposten.

NHO skriver følgende om bakgrunnen for at Sigdal er nominert:

Sigdal kommune har etablert et organisert samarbeid med næringslivet gjennom initiativet Sigdal Utvikling AS. Dette selskapet, som ble opprettet i samarbeid med Sigdal Industriforening og andre lokale næringsforeninger, fungerer som en permanent samhandlingsarena. Her har alle aktører lik innflytelse, og det er inngått en partnerskapsavtale med kommunen for å sikre kontinuerlig utvikling og samarbeid. Målsettingen med arbeidet er et mer robust og bærekraftig næringsliv, flere attraktive arbeidsplasser og et attraktivt og trygt bosted. Kommunen arbeider aktivt sammen med de syv andre kommunene i Kongsbergregionen.

Videre jobber Sigdal kommune aktivt med næringslivet ved å utvikle møteplasser og forum, som lederforum og fagforum, hvor næringslivsledere og kommunens ledelse kan møtes og diskutere viktige temaer. I tillegg er det opprettet bransjespesifikke forum. Sigdalskonferansen, som arrangeres årlig, er et eksempel på en slik møteplass som har blitt en av landets største lokale konferanser med innslag fra lokalt-, regionalt-, nasjonalt- og internasjonalt næringsliv og samfunnsutviklingsaktører. I tillegg til dette, tilbyr kommunen etablererveiledning og gratis kurs for gründere, og fungerer som vertskapskommune for Buskerud Næringshage, som støtter bedriftsetableringer og kompetanseutvikling.

Sigdal kommune viser stor omstillingsevne ved å ta i bruk innovative og grønne løsninger. Prosjekter som Testarena Norefjell og samarbeid med Krødsherad kommune om grønn og sømløs mobilitet viser kommunens fokus på bærekraft og fremtidsrettede løsninger. Målsettingen i arbeidet med Testarena Norefjell er å utvikle nye forretningsmodeller for fremtidens mobilitetsløsninger i distrikts Norge. Satsingsområdet Grønn og sømløs mobilitet omhandler mer kollektivt, tilrettelegge for alternativ transport, som elsykler, og en innovativ satsing på selvkjørende buss. Kommunen har også etablert fond for å støtte energireduserende tiltak og nye næringsinitiativer, noe som bidrar til å skape et robust og bærekraftig næringsliv.

Du kan lese hele artikkelen på NHO sine nettsider her: Toppkandidater til årets vertskapskommune for næringslivet 2025.

Ordfører Vebjørn Aasand Seljord smiler for Sigdals nominasjon som finalist i næringskåring.

Ordfører Vebjørn Aasand Seljord smiler for Sigdals nominasjon som finalist i næringskåring.