Nytt smittetilfelle i Sigdal kommune

Det 15. smittetilfellet i Sigdal ble meldt i helgen. Smittetilfellet er tilknyttet hjemmetjenesten i kommunen. Smitteveien er imidlertid ikke kjent foreløpig.

Sigdal kommune sendte i dag, mandag 11. januar, en pressemelding angående et nytt smittetilfelle av Covid-19 i Sigdal.

Beredskapssjef Henrik Mørch skriver følgende i pressemeldingen:

Det 15. smittetilfellet i Sigdal ble meldt i helgen.

Det er i helgen meldt om et nytt smittetilfelle i Sigdal kommune. Personen er i isolasjon og følges opp av smittesporingsteamet. Antall nærkontakter er svært begrenset og er i karantene.

Smittetilfellet er tilknyttet hjemmetjenesten i kommunen. Smitteveien er imidlertid ikke kjent foreløpig. Kriseledelsen har derfor iverksatt omfattende testing av både brukere og ansatte i tjenesten for å identifisere smittekilden og utelukke eventuell ytterligere smittespredning. Hjemmetjenesten vil av den grunn de nærmeste dagene begrenses til kun nødvendig helsehjelp.

Nærkontaktene er tilknyttet Prestfoss barneskole, Prestfoss barnehage og Sigdal ungdomsskole. Nærkontaktene testes og er i karantene. Vi minner samtidig om at man ved generell mistanke om smitte ikke skal være på jobb og holder barn hjemme fra skolen eller barnehage og avtaler testing.