Ny rekord for Sigdalskonferansen

Sigdalskonferansen 2018 ble en braksuksess, med over 200 deltakere, med blant annet motiverende foredrag, et fyrverkeri av en italiener og en operasanger i storslag.

Sigdalskonferansen ble i år arrangert for andre gang, og deltakerantallet var ikke langt unna dobling fra fjoråret.

- Sigdalskonferansen har flere deltakere Kongsberg Summit, konkluderte konferansier Per Skøien, kommunikasjons- og markedssjef i Skue Sparebank. Konferansen ble arrangert av Sigdal Utvikling, med Per Arne Lislien i spissen. Elever fra Sigdal ungdomsskole fungerte om verter under konferansen, og ikledde på stødig vis roller som både parkeringsvakter, velkomstkomité, servitører og scenearbeidere.

Det var et rikt program som gikk over seks timer denne torsdagsettermiddagen og -kvelden. Hovedtema for konferansen var "Reiselivskommunen Sigdal".

Pellegrino Riccardi, en av Norges fremste eksperter på kultur og kommunikasjon, fikk nærmest salen til å lette med sine selvopplevde opplevelser. Som barn av italienske foreldre, oppvokst i England og nå bosatt i Norge med norsk kone, har han førstehåndserfaring med hva kulturforskjeller kan bety for hvordan vi kommuniserer med hverandre. 

- Man må være åpen, nysgjerrig og modig for å lykkes, var Pellegrinos konklusjon.

4699
Artikkelen fortsetter under annonsen

Lite utnyttet potensial

Rolf Røtnes, tallknuser og daglig leder i Samfunnsøkonomisk analyse ga dystre spådommer om hva som skjer med befolkningstallet i Sigdal dersom det ikke skjer endringer. - Men det ligger mye potensial i Sigdal, særlig i reiselivet. Sigdal er en av Norges største hyttekommuner, men allikevel er ikke varehandelen korrelert med hvor mange mennesker som bor her. Enten handler ikke hyttefolket i Sigdal, ellers handler sigdølingene andre steder, konkluderte Rolf Røtnes. 

4701

Operasanger på scenen i Prestfoss samfunnshus

Om det har skjedd før, kan vi ikke vite helt sikkert, men på torsdag stod en ekte operasanger på scenen i Prestfoss samfunnshus. De 200 deltakerne på konferansen fikk litt av en opplevelse takket være tenor Marius Roth Christensen og pianist Ivar Anton Waagaard. Med en majestetisk stemmeprakt fikk publikum flere storslåtte innslag fra scenen underveis i konferansen. Arrangøren hadde i forkant av konferansen holdt underholdningskortet tett til brystet, og overraskelsen var nok derfor stor for mange.

4702
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mange gode foredrag

Med reiseliv som felles, overordnet tema, var det mange gode foredrag. Ole Michael Bjørndal fra NHO Reiseliv konkluderte med at reiselivet er kommunens beste venn, og Rolf Røtnes fulgte opp med spørsmål om dette kan skje, og hva som eventuelt må til.

Arkitekt Petter Grimm fra DRMA presenterte mulighetsstudien for Eggedal sentrum, med en rekke nye bygg og funksjoner plassert i kjente områder. Administrerende banksjef i Skue Sparebank, Hans Kristian Glesne, fortalte om lokalbankens rolle i utviklingen av Sigdal som som en reiselivskommune, og bidro dessuten senere med sjekken på 50.000,- kr til Årets bedrift.

Deretter fulgte en paneldebatt om hva som bør være drivkreftene for å investere og utvikle i Sigdal. Konferansier Per Skøien ledet debatten, hvor Petter Grimm, Gunbjørn Vidvei, Urda Ljøterud Höglund og Rolf Røtnes deltok.

Dagens høydepunkt for mange var nok Pellegrino Riccardis morsomme, men også svært nyttige, foredrag.

Sigrid Oterholm Hoem fra Gyger fortalte om hvilke trender som preger reiselivet i dag, og Ellen Anne Bye fra Krødsherad kommune holdt et spennende innlegg om grønn mobilitet på Norefjell. 

De unge gründerne Mia Eckhoff, Anders Backe og Nevada Berg holdt også innlegg om sine virksomheter, som spenner fra yoga og workation, til helårspotensialet i opplevelseseldoradoet Norefjell og mat som kulturformidler og samlingspunkt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vinneren av Innovasjonscamp

9. klasseelevene Amalie Bjørgerud Bøle, Ida Høgåsen Johannessen, Shahd Alsaid, Aya Murad og Kristoffer Reistad Varsla var allerede utnevnt som vinner av Innovasjonscamp 2018, men torsdag holdt de innlegg om sin idé og fikk overrakt det synlige beviset på seieren. Deres idé har fått navnet Trolltempelet, og handler om en skøytebane med et lysende og musikkspillende troll i sentrum. Skøytebanen skal ligge på Tempelseter, og Anne-Ki Magraff fra Tempelseter Fjellstue lover at skøytebane skal de prøve å få til allerede denne vinteren. Elevene vant en pengepremie på 5000,- kr og fikk også overrakt en innrammet illustrasjon av seg selv og logoen for Trolltempelet.

4703
Artikkelen fortsetter under annonsen

Habex ble Årets bedrift

Habex ble den stolte vinneren av Årets bedrift i Sigdal 2018. Vi har skrevet en egen sak om dem, som du kan lese her.

Under kan du se flere bilder fra Sigdalskonferansen 2018.