Nasjonal sykkelrute gjennom Norefjellregionen

Skal du på sykkeltur i sommer? Opplev fjord, fjell og flott naturlandskap fra sykkelsetet.

Det er i dag ni nasjonale sykkelruter. Rutene er innom 14 av de 18 nasjonale turistveiene og gjør det mulig å sykle fra by til by på lavtrafikkerte veier på langs og tvers i Norge. Siden flere av rutene møter hverandre, kan du også planlegge rundturer.

Nasjonal sykkelrute 4: Hallingdal og Rallarvegen er delt opp i to etapper. Den ene etappen går fra Drammen over Blaafarveværket til Hallingdal og Geilo. Den andre er Rallarvegen som via Nasjonal turistveg Aurlandsfjell går rundt Hallingskarvet. 

Etappe 1 av nasjonal sykkelrute 4: Drammen - Hallingdal - Geilo

Ruta følger bebyggelsen langs Drammenselva til Hokksund, og herfra videre langs vestsiden av Drammenselva til Skotselv og Blaafarveværket. Herfra følger den lite trafikkerte veger til Koboltgruvene og gjennom flott naturlandskap til Krøderen om du tar en liten avstikker. Stedet inkluderer stasjonsområdet for den den velkjente veteranjernbanen – Krøderbanen. Mellom Krøderen, via Noresund, følger ruta kulturlandskapet langs innsjøen Krøderen til den treffer riksveg 7 ved Gulsvik.

Ruta er skiltet på strekningen fra Drammen over Krøderen til Nesbyen og fra Gol til Geilo (denne strekningen er også en del av nasjonal sykkelrute 5). Ruta er 236 kilometer fra Drammen til Geilo.

Mellom Gulsvik og Nesbyen sykler du for det mest på veier som løper parallelt med riksvei 7, men du må sykle på riksveien på lengre strekninger. 

Fra Nesbyen over Gol til Geilo følger sykkelruta Hallingdalselva på veier der det er svært lite biltrafikk. Her går ruta på motsatt side av Hallingdalselva av riksvei 7.

Rute 4 og rute 5 faller sammen mellom Gol og Geilo.

Informasjon er hentet fra vegvesen.no: Nasjonale sykkelruter | Statens vegvesen

 

Velg pedalen i sommer

Uavhengig, smart, kjapp og uten klimaavtrykk. Velger du pedalen, er gevinstene mange - både for deg selv og samfunnet. Sykkelen er en av "game changere" for omstilling til grønn mobilitet. I Norefjellregionen er det mange veivalg du kan ta når du skal ut å rulle med sykkelen din. Se visitnorefjell.com for flere sykkeltips i regionen vår. 

5186