Nå kan du få varer levert rett på hytta!

Er du på hytta på fjellet i vinterferien? Da kan du prøve noe helt nytt – handle med mobilen og få varene levert rett på døra!

Det er Testarena Norefjell som er bakteppe for nyheten. Vi har snakket med Per Arne Lislien, fra Sigdal Utvikling, som er én av et 30-talls partnere i samarbeidet rundt Testarena Norefjell, og også en av initiativtakerne. Det er både lokale og nasjonale partnere med i samarbeidet, og aktørene er fra mange ulike bransjer. Drivkraften er å holde fokuset lokalt, enkelt, klimavennlig og lønnsomt.

Vi har også snakket med teknologi-leverandøren SammeVei. De leverer app-løsningen som gjør at man nå kan handle med mobilen og få varer levert på hyttedøra. Det er Pelin Smines i SammeVei som er ansvarlig for løsningen. Hun forteller at de lanserte appen forrige fredag og at det allerede tikker inn bestillinger.

Vareleveranser i fjell og bygd

Ideen bak den nye løsningen er enkel. Last ned en app, bestill matvarer fra lokale butikker, og få de levert rett til hytta.

– Testarena Norefjell så tidlig et behov for vareleveranser, slik at de besøkende og fastboende ikke nødvendigvis må forflytte seg rundt med bil for å få tak i det de trenger, sier Per Arne Lislien.

Det er lokale transportfirmaer som kjører ut varene.

I Oslo fungerer løsningen «on demand» slik at varer man bestiller leveres innen en time. Det er ikke mulig her i området. Foreløpig kjøres det ut varer to ganger om dagen, morgen eller kveld, avhengig av hvor man befinner seg. Første levering er gratis.

9580

Fortsatt i en testfase

– Vi kartla utfordringene før lansering. Et av de potensielle problemene var at ikke alle de nye gateadressene finnes på Google Maps ennå. Men vi fant en løsning som gjør at vi finner riktige koordinater i kartet i appen. Kundene kan også forklare veien på samme måte som du ville forklart til en venn som skal besøke hytta di. Med god kommunikasjon med sjåføren har det fungert bra hittil. Utfordring to var bommene. Men dette har løst seg bra ved at sjåføren kommuniserer med den som handler. Vi ser at det ennå er en del ting som gjenstår før løsningen er like sømløs som i Oslo, men vi er fortsatt i en testfase og har mye å lære, sier Pelin Smines.

Pelin og Per Arne understreker begge at de ønsker tilbakemeldinger fra kundene om hvordan det fungerer. 

– Vi vil gjerne ha tilbakemeldinger på hva slags typer varer folk ønsker å kjøpe, når de vil ha det levert, hva de synes fungerer og hva som kunne vært bedre, sier de to.

Så enkelt er det

Last ned appen Pick App fra enten App Store eller Google play. Du angir i appen hvor du befinner deg. Varene handles inn for deg fra butikker i nærområdet. I «Pick App Dagligvare» ligger det omtrent 1000 ulike dagligvarer som du kan velge mellom.

Hvis du ikke finner det du trenger hos «Pick App Dagligvare», kan du benytte deg av «Tilpasset ordre / Custom order». Den lar deg handle hva du vil fra butikker i Krødsherad og Sigdal, så lenge butikken du ønsker å handle fra er åpen og har varen inne.

– Bruk custom order og skriv hva du ønsker, så gjør vi vårt beste for å kunne levere, sier Pelin Smines.

5308

Forventer vekst

– Vi ser et stort potensial for å få med flere typer varer og butikker i løsningen. Derfor jobber vi fortsatt med å kartlegge hvilke butikker og utsalgssteder som er tilgjengelige og hva som skal til for at vi får de online, sier Pelin videre.

– Det vi ser nå er bare starten på en løsning.

– Her vil det forhåpentligvis komme på flere aktører. Hovedpoenget er at folk fortsatt skal handle lokalt, enda mer enn de gjør i dag, men også kjøre mindre bil. Vinn-vinn, sier Per Arne.

I første omgang er det satt geo fences som gjør at løsningen ikke er tilgjengelig i hele Norefjell-regionen. I første omgang er det fjellområdene som prioriteres, da det er her det samles flest folk. Spesielt mot påske regner Pelin og Per Arne med at trykket kan øke og at de har fått med flere lokale spesialprodukter i løsningen. Målsettingen er at det også skal  være mulig for folk i bygdene å få varelevering på døra i tiden som kommer.

Oppfordringen nå er klar:

– Test løsningen og fortell oss hvordan opplevelsen var, avslutter Pelin og Per Arne.

Vite mer?

Vil du se mer om vareleveranser i by og bygd, besøk denne siden.

Vil du vite mer om bakgrunnen for Testarena Norefjell, kan du lese denne artikkelen