Kan du fortelle litt om Eggedal Borgerstue, Elisabeth?
Eggedal Borgerstue er et ærverdig og gammelt sted, bygget på 1920-tallet. Den gang var det et slags kommunehus med lege, prest, lensmann, skole og bank «huset det meste».
Ellen Sofie Koren Lund og Henriette Koren Bøle kjøpte stedet i 1968 – altså 50 års jubileum i år. Nåværende eier Elisabeth kom inn i bedriften i 1994 og har siden vært på huset. Elisabeth kjøpte Eggedal Borgerstue av sin mor i 2010. Eggedal Borgerstue har 25 personer ansatt, både heltid og ekstrahjelp. Har alltid lagt stor vekt på å ansette folk fra bygda, med lokalkunnskap og hjerte for hjemplassen.
Foruten en møteplass i bygda, er det jo Sigdals eneste hotell – Borgerstua driver helårsåpen cafe, har mye selskaper, møter, kurs og arrangementer hele året rundt. Vi tar også på oss catering og kokkeoppdrag i hus og hytter, både til fjells og ut av bygda. Vi lager mye kortreist mat med råvarer som elg, rein og lam.
I år har vi også lagt ned 100 kg rakørret – klar til både julebord og for salg.

Hvordan vil dere oppsummere 2018 for Eggedal Borgerstue?
2018 har vært et svært hektisk år, vi har merket stor økning på sommeren og utover i høst grunnet Madonnastien, ca 25% økning på cafevirksomheten i år.
Vi har hatt svært mye overnatting, arrangementer og selskaper. Kort oppsummert blir 2018 et bra år.

Hva tenker dere om rekruttering og hvordan tiltrekke seg unge arbeidstakere?
Vi trenger alltid «påfyll» av unge arbeidstakere, og hvert år starter unge arbeidssøkere sin jobbkarriere hos oss. De får lov å starte så smått som 13-14 åringer. Mange av disse er vi ofte heldige å få beholde til de er ferdige med studier. Mange som har vært innom her synes de har lært mye, både grunnleggende om mat, servering og kundebehandling. Dette kommer veldig godt med når de skal søke jobber videre.
Vi er også svært heldige å ha noen voksne damer som har vært trofaste her i mange år, det er helt avgjørende for oss. Viktig å fokusere på status på jobber innen hotell og reiseliv – dette er kanskje bygdas mest voksende næring som vi skal leve av i fremtiden!

Har dere noen fun facts om Eggedal Borgerstue å fortelle?
Eggedal Borgerstue er sertifisert Miljøfyrtårn.
Borgerstua har fra 90-tallet drevet kantinen på Sigdal kjøkken, flere ben er viktig!
Noen av de som jobber på Borgerstua i dag har vært med siden starten i 1968 – startet for Ellen Sofie den gang.

Hvilke muligheter, ønsker og planer har dere for 2019?
Vi ønsker å fortsette å utvikle Eggedal Borgerstue – det skal være hyggelig, god service og god mat. Vi skal fortsette så langt det er mulig å ansette folk fra bygda.
Vi jobber for at driften skal være bærekraftig både med tanke på miljø og økonomi.
