Byggeplass på Spar i Prestfoss – dette skal gjøres

Spar i Prestfoss er i full gang med å realisere en etterlengtet ombygging. Kunder og betjening må smøre seg med tålmodighet noen måneder, men butikksjef Anita W. Steinseth tror det vil være verdt det.

Har du vært innom Spar i Prestfoss den siste uken, har du nok sett at det er noe stort på gang. Vi har tatt en prat med butikksjef Anita om planene. Hva skal gjøres, hvordan vil det se ut og når vil den «nye» butikken være klar?

Nye innganger, kasser og mer

Det er ikke til å komme unna at hele butikken kan virke litt «på hodet» om dagen. For eksempel går inngangen via en container-tunnel og du finner Post i butikk helt innerst i lokalet.

Svalgangen mot Sagveien blir i disse dager bygget inn og de nye kvadratmeterne vil bli en del av butikken. 

– Nå blir det to innganger til Spar, en fra parkeringen der dagens inngang er, og en fra Sagveien, sier Anita.

Hun forteller videre at det blir ny frukt- og grøntavdeling, brødavdeling, ferskvare og fryse- og kjølerom. I tillegg blir det omgjøring på vareplassering og de skal ta i bruk en flunkende ny butikkprofil fra kjeden.

Fasade nord. Illustrasjon: Midtfylket Entreprenør AS.

Fasade nord. Illustrasjon: Midtfylket Entreprenør AS.

Fasade øst. Illustrasjon: Midtfylket Entreprenør AS.

Fasade øst. Illustrasjon: Midtfylket Entreprenør AS.

I tillegg til at de beholder de tre manuelle, betjente kassene, vil det komme tre selvbetjeningskasser.

– Vi tar altså ikke bort noen av kassene, slik at de som ønsker det fortsatt skal kunne handle som vanlig og møte folk i kassa.

– Det har vært viktig for oss å beholde den personlige servicen.

– Men med tre selvbetjente kasser i tillegg, kan de som vil betjene seg selv, sier Anita.

Butikksjef Anita i den midlertidige postavdelingen.

Butikksjef Anita i den midlertidige postavdelingen.

Provisorisk postoppbevaring på pauserommet.

Provisorisk postoppbevaring på pauserommet.

Pantemaskinenes «Rolls Royce»

Spar Prestfoss kan etter ombyggingen friste med en drøm av en pantemaskin, hvor du kan tømme hele panteposen ned i maskinen uten å mate én og én flaske eller boks. Nærmeste tilsvarende pantesystem finnes på Coop Obs på Buskerud Storsenter.

– Denne maskinen finnes det i dag bare 55 av i hele Norge. I løpet av 2023 monteres det 10 nye i landet, og vi får en av disse. I tillegg skal vi også ha en pantemaskin av den vanlige typen. Begge maskinene har flere kamre, slik at det ikke skal være nedetid ved tømming, sier Anita.

Enn så lenge finner kundene en fullt operativ pantemaskin i Sigdalsenterets underetasje, rett ved siden av heisen.

Assisterende butikksjef Johannes Kauserud.

Assisterende butikksjef Johannes Kauserud.

Klart over sommeren

Det er Norgeshus-aktøren Midtfylket Entreprenør som utfører arbeidet. Anita forteller at de skal ferdigstille sin del av jobben til sommerferien.

– Når de er ferdige skal vi få på plass ny vareplassering og så videre, så vi tør ikke love nyåpning før etter sommerferien, sier butikksjefen. 

Butikken er litt "på hodet" om dagen.

Butikken er litt "på hodet" om dagen.

Glade for å få denne muligheten

– Jeg synes det er offensivt og bra av styret å gå med på en slik ombygging. Vi er veldig glade for å få denne muligheten til å kunne posisjonere oss. Det blir kanskje litt slitsomt for oss alle i en periode fremover, men jeg tror det blir veldig bra til slutt, konkluderer butikksjef Anita.