Bror snekrer både på jobb og fritid

20 år gamle Bror Kristiansen vokste opp på Åmot i Modum. For to år siden pakket han sakene, kjøpte hus i Nedre Eggedal og tenkte at jobb som tømrer skulle ikke bli noe problem å få i Sigdal – Norges fjerde største hyttekommune.

En stund pendlet Bror fra huset i Nedre Eggedal til Åmot, hvor han hadde lærlingtiden sin i Eventyrhytter. Etter endt lærlingtid dukket en stillingsannonse fra LY Hytta opp, Bror søkte og fikk jobb som produksjonsmedarbeider bare noen dager etter han var på intervju. Nå har han snart ett års fartstid hos den lokale hytteprodusenten, med produksjonslokale bare fem minutter unna huset hans.

Bror er glad for at daglig leder i LY Hytta, Bjørn Olav Leer, ikke er redd for å ansette unge folk.

– Jeg vet at de har vært interessert i å ta inn lærlinger, og det ble jo nesten sånn for min del. Selv om du har papir på at du er tømrer, er det jo forskjell på en som har hatt det i 14 dager og en som har jobbet i mange år. Så jeg er veldig takknemlig for at jeg fikk muligheten, forteller Bror med sitt hjertelige smil. Han er en sånn som smiler. Mye.

Den korte reiseveien til jobb er selvsagt en stor fordel, men Bror skryter også av arbeidsmiljøet og kollegaene sine.

– Det er et vennlig og inkluderende miljø, med folk som er lette å prate med. Man er jo gjerne litt forsiktig som ny, men alle var pratsomme og interessert i å bli kjent fra første stund. Det var veldig enkelt å komme inn i gjengen, forteller Bror.

Bror Kristiansen kjøpte seg hus i Nedre Eggedal som han pusser opp på fritiden.

Bror Kristiansen kjøpte seg hus i Nedre Eggedal som han pusser opp på fritiden.

Snekrer også på fritiden

På fritiden går det også i måling, kapping og snekring for tømreren fra Åmot. Han har nemlig kjøpt seg litt jobb også.

– Huset mitt er et lafta bygg fra 50-tallet, som senere er kledd utvendig, og det er masse å gjøre der. Når huset er ferdig renovert får jeg forhåpentligvis litt mer tid til hobbyer, som å spille gitar eller dra ut og fiske. Jeg vil gjerne være mer ute i naturen. Her er det jo mange muligheter og du trenger ikke å gå langt før du finner en fin tur eller et sted å være, forteller Bror.

Dagsmontering av hytte var en ny opplevelse

Han begynte som produksjonsmedarbeider og er nå også montør, og er med det innom hytteproduksjonen fra start til slutt.

– Jeg har vært med ut på monteringen av de fire siste hyttene vi har levert, og ferdigstilt hyttene ute på tomtene. Det føltes utrolig rart første gangen jeg var med. Å montere hytte på én dag, det hadde jeg aldri vært med på før. Da vi kom dit på morgenen, var det bare betongmur, og da vi dro hjem var det en tett hytte. Det var veldig morsomt å være med på, og se hvordan dette fungerer, sier Bror.