Avslutter med drama

Sommerferien nærmer seg, og for 10. klassingene på Sigdal ungdomsskole er siste side i pensum lest og eksamen gjennomført. Derfor står drama på timeplanen denne uka.

Sigdals talenter

- Dette er et fem dagers intensivt prosjekt, forteller Marthe Brandt. Hun er, sammen med Kari Flock, innleid fra tigerstaden for å hjelpe elevene i havn med prosjektet.

- Vi kom hit mandag morgen, med blanke ark. Det er opp til elevene selv å lage et underholdningsprogram med egne idéer og tekster, rekvisitter, kostymer, lyd, lys og skuespill, forteller Marthe. Hun har hovedansvar for å hjelpe til med det visuelle.

Marthe Brandt (til venstre) og Kari Flock bistår med teaterekspertise.

Marthe Brandt (til venstre) og Kari Flock bistår med teaterekspertise.

Kari Flock bistår hovedsakelig med regien på stykket.

– Dette er utrolig gøy, men også intensivt arbeid, sier Kari.

- Veien blir til mens vi går, og det er spennende å se hvordan formen blir, sier Kari. Det skal vises både dans, sang, reklamefilm, mopedfilm, sketsjer og Kung Fu, for å nevne noe. 

Artikkelen fortsetter under annonsen

Marte og Kari forteller videre at elevene selv har bestemt at tema for stykket skal være «Sigdals talenter». Elevene får selv velge hva de vil bidra med, og ikke alle ønsker å stå på scenen. Det er masse som må forberedes og rigges, så her er det mer enn nok å henge fingrene i for alle involverte.

Produktive elever

Scenen i den store gymsalen skal rigges med dommerpanel i ekte Sigdals talenter-stil, og på sløydsalen og i formgivingsrommet jobbes det med å lage rekvisitter. Dommerne skal selvfølgelig utstyres med både navneskilt og knapper å trykke på, og det skal lages en stor logo som skal henge bak på scenen. 

Line Strandbråten, Oda Helene Ravnås og Iver Haga er tre av de som jobber flittig. Nå er det navneskilt til dommerne som skal lages.

– Det er veldig morsomt å gjøre noe annet enn vi pleier denne uka, forteller Oda Helene.
Line Strandbråten (fra venstre), Oda Helene Ravnås og Iver Haga lager rekvisitter.

Line Strandbråten (fra venstre), Oda Helene Ravnås og Iver Haga lager rekvisitter.

Hele skolen syder av teaterglede og lærer Tonje Tonby tror opplegget gjør at alle kan finne noe de liker å holde på med. Hun forteller at det har blitt tradisjon at 10. klasse har dramauke i innspurten mot sommerferien.

Artikkelen fortsetter under annonsen

På et lite rom i andre etasje møter vi Linda Hollerud og Ingrid Midtskogen. De har flere roller i arbeidet med stykket og er akkurat ferdige med å spille inn reklamefilm for det helsprøe knekkebrødet til Sigdal Bakeri. Skiguard og Felleskjøpet skal også få sine egne reklamefilmer signert Linda og Ingrid.

I tillegg skal de være to av dommerne på scenen, som henholdsvis bonde og diva. Også en tredje dommer skal være med, og det er intet mindre enn en oljesjeik.

Linda Hollerud (fra venstre) og Ingrid Midtskogen har mange roller.

Linda Hollerud (fra venstre) og Ingrid Midtskogen har mange roller.

– Dette er en veldig annerledes uke og vi har alltid noe å gjøre, forteller de to.

Som enhver god skoleoppsetning bør ha, så lover Linda og Ingrid at det blir lærersketsjer. På spørsmål om hvem av lærerne som får gjennomgå, så svarer de «alle» med en god latter.

Kung Fu-trioen

Tilbake på scenen øver tre gutter på høytflyvende svev og hardtslående bevegelser. Lyden av Carl Douglas’ velkjente hit «Kung Fu Fighting» setter stemningen når Sander Kolbjørnsrud, Kristian Bjørnsrud Løff og Ino Sao Fuhrmann viser sine ferdigheter i Kung Fu. Alle tre har holdt på med den kinesiske kampsporten i Eggedal i flere år.

Imponerende høyde på flykicket til Kristian Bjørnsrud Løff.

Imponerende høyde på flykicket til Kristian Bjørnsrud Løff.

– Dette er moro, men varmt. Vi skal vise fram noe av det vi har lært av treneren vår, Bjørn Lien, sier de med et smil om munnen mens svetten pipler fram i panna. At Sigdal har talenter er det ingen tvil om.

Den ferdige forestillingen vises for resten av skolen fredag, og skal også vises på 10. klasses avslutningsfest.

Her kan du se flere bilder fra dramauka på Sigdal ungdomsskole: