21. desember: Min jul – Henrik Mørch

Som en del av årets julekalender, har vi spurt noen sigdølinger om deres julefeiring. Henrik Mørch forteller her om hvordan årets jul blir og hans viktigste juletradisjoner.

Henrik Mørch jobber som saksbehandler i Sigdal kommune og er også beredskapssjef for kommunen. Her kan du lese om hans jul.


Hvordan har du planlagt å feire jul i år?

Vi har planlagt å feire jula hjemme sammen med nærmeste familie. Det ser jeg frem til, for i en hektisk hverdag og barna som bor litt spredt blir det ekstra stas å dele den tiden sammen.

Hva er din viktigste juletradisjon?

Viktige tradisjoner er samvær med familie og venner, laaang julefrokost, masse utetid og nyte stille dager. Jeg håper også det blir arrangert julemorgen i Nykirke den 25. desember. Det er en veldig hyggelig tradisjon å være med på og som jeg ser frem til. Og så må jeg jo bake litt, og spesielt lomper, svart-hvittkaker og krumkaker må være med. Og selv om det ikke alltid er syv slag så er det jo mengden av de man har det kommer an på…

Hva ønsker du deg aller mest til jul i år?

Jeg synes det alltid er stas med ting som er pakket inn, enten jeg gir eller tar imot. Jeg liker gaver som kan komme til nytte, og gjerne i form av en aktivitet for eksempel. Ellers ønsker jeg meg at jula kan gi tid, rom og anledning til å senke skuldrene litt. Det er et annerledes år vi har bak oss. Mange bekymringer har det vært og er det, men jeg håper vi også kan se med takknemlighet på det felleskapet vi er en del av. Og så håper jeg at det blir tid og mulighet til å være sammen med venner, gjerne på tur ute eller sammen i en runde kort- eller brettspill inne.  

Henrik Mørch.

Henrik Mørch.