Artikkel Næringsliv

Sigdalskonferansen 2020

Snart kan du sikre deg en eksklusiv billett til Sigdalskonferansen 19. november 2020.

Korona har tvunget fram nye regler rundt arrangementer, og sånn det ser ut nå, blir det ikke publikumsrekord på Sigdalskonferansen dette året. Allikevel jobbes det nå hardt for å kunne gjennomføre en konferanse som er tilpasset vår nye hverdag. 

Konferansegeneral Per Arne Lislien fra Sigdal Utvikling er sikker på at det blir en dag med god og intim atmosfære, selv om deltagerne må sitte én meter fra hverandre. Han tror det er viktig for samfunnet i hele Norefjellregionen at Sigdalskonferansen kan gjennomføres, og at folk nå er veldig klare for å møte hverandre på en trygg måte.

Konferansen flyttes til Sigdalshallen 

Sigdalskonferansen 2020 vil finne sted i Sigdalshallen på Nerstad. Her blir det plass nok til å overholde avstandsreglene mellom deltagerne.

Det settes et tak på maks. 200 deltagere i første omgang, og det må tas en del forholdsregler i gjennomføringen. Hvilke regler som til enhver tid gjelder, vil arrangøren følge med på kontinuerlig.

– Det er utrolig viktig at vi klarer å overholde de reglene som gjelder, og vi vil selvfølgelig følge smittevernreglene, sier Per Arne.

Billettene legges ut for salg 15. august og det er førstemann til mølla som gjelder!

Fra Sigdalskonferansen 2019.

Fra Sigdalskonferansen 2019.

Samfunnsarven – hva er det egentlig?

Tema for konferansen i år er Samfunnsarven, og det blir en grønn konferanse.

Samfunnsarven vil handle om miljø, bærekraft og grønnere måter å bo, leve og skape på.

Hva gir vi videre til neste generasjon, og i hvilken stand er det som de arver? Dette vil belyses ved hjelp av flere spennende innlegg, og være en rettesnor for hele arrangementet.

– Blant annet får vi høre fra en representant fra Norefjellregionens «Generasjon Z». Jeg vil ikke røpe hvem det er riktig ennå, men jeg gleder meg veldig til å høre innlegget til vedkommende, forteller Per Arne med et lurt smil. 

Å rette fokus mot hele Norefjellregionen har vært naturlig helt siden Sigdalskonferansens første år, og det vil også være tilfelle i år. Allikevel har konferansen også vekket nysgjerrigheten til folk i et langt større nedslagsfelt og innen mange ulike miljøer.

I år var det meningen at det skulle arrangeres en middag med et treretters måltid i verdensklasse, basert på lokale råvarer. Dette skulle være et eget arrangement i tillegg til selve konferansen, og middagen fikk navnet Matarven. Per Arne forteller at middagen dessverre ikke lar seg gjennomføre i år.

– Sånn situasjonen har blitt, vil vi ikke kunne gjennomføre denne middagen i år. Men vi kommer til å jobbe videre med Matarven fram mot Sigdalskonferansen 2021, forteller han, og legger til at det bare er å glede seg.

Göran Persson kommer

Det gikk et lite sus gjennom salen da årets hovedforedragsholder ble lansert på Sigdalskonferansen i fjor høst. Göran Persson er et kjent navn for mange. 71-åringen var statsminister i Sverige fra 1996 til 2006 og partileder for Socialdemokraterna i ytterligere ett år. Persson er kjent for sine retoriske taler og tøffe lederskap.

Bakgrunnen for at en mann som Persson skal entre scenen i Sigdal til høsten, er hans iherdige innsats for å bekjempe klimakrisen gjennom politiske miljøtiltak i Sverige. For dette arbeidet mottok han Sofie-prisen i 2007. Sofie-prisen er en internasjonal hedersbevisning som hvert år deles ut til enkeltpersoner eller organisasjoner som arbeider for godt miljø og bærekraftig utvikling.

Göran Persson er klar for Sigdalskonferansen 2020 - er du?

Göran Persson er klar for Sigdalskonferansen 2020 - er du?

Artikkelen fortsetter under annonsen

Konferansier og musikk på plass

Per Skøien skal også i år innta rollen som konferansier, en rolle han tidligere har vist at han behersker med glans. Dessuten er Sigdalskonferansens «husband» igjen klare for scenen. Marius Roth Christensen har gjort stor suksess på konferansen tidligere, men i fjor måtte han dessverre melde avbud på grunn av sykdom. Nå skal det sies at fjorårets «vikar» slettes ikke var noen dårlig erstatning, og verken arrangør eller publikum led noen nød. Men Per Arne synes det er veldig hyggelig at Marius Roth Christensen igjen er klar for Sigdal og lover at publikum har flotte musikkopplevelser i vente.

Følg med videre utover sommeren for lansering av flere spennende foredragsholdere og mer informasjon om Sigdalskonferansen 2020, og hold av datoen allerede nå – 19. november! 

– Husk at billettene slippes den 15. august, og det er førstemann til mølla som gjelder, avslutter Per Arne.

Per Skøien skal nok en gang være konferansier på Sigdalskonferansen.

Per Skøien skal nok en gang være konferansier på Sigdalskonferansen.